Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:25 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oprea a contrasemnat decretul pentru numirea lui Maior că ambasador în SUA

ro

29 Jun, 2015 11:07 867 Marime text
Premierul interimar Gabriel Oprea a anunţat, aseară, că a contrasemnat decretul pentru numirea lui George Maior că ambasador în Statele Unite ale Americii şi că informaţii pe această tema urmează să fie comunicate de către Preşedinţie. "Maior este un om care şi-a făcut datoria faţă de ţară iar acum va fi ambasador - oricum lui îi plăcea să i se spună ”ambasador” - şi cred că ne va reprezenta cu cinste în Statele Unite ale Americii. Am contrasemnat documentul", a spus Oprea la B1 Tv.
Fostul director SRI George Maior a fost propus, la finele lunii aprilie, pentru funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în SUA, Administraţia Prezidenţială anunţând atunci că preşedintele Klaus Iohannis a a aprobat propunerea de numire în acest post. Până la acest moment, însă, decretul de numire nu a fost publicat în Monitorul Oficial, în aşteptarea finalizării tuturor procedurilor şi a acordului din partea Departamentului de Stat al SUA. Se pare însă că Maior este contestat de românii din SUA, aceștia cerându-i președintelui să nominalizeze alt ambassador.
Amintim că George Maior şi-a dat demisia de la conducerea Serviciului Român de Informaţii în 27 ianuarie. El a deţinut funcţia de director al SRI timp de peste opt ani, devenind cel de-al patrulea director al Serviciului Român de Informaţii la dată de 4 octombrie 2006.
În perioada 2000-2004 a fost secretar de stat şi şef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică şi Politică de Apărare în cadrul Ministerului Apărării Naţionale. În această calitate a coordonat, din punct de vedere strategic şi militar, aderarea României la Organizaţia Tratatului Nord-Atlantic.
Între anii 1992 şi 1997 a lucrat că diplomat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, la Departamentul Tratate şi la Departamentul Afaceri Strategice. Din anul 1997 până în anul 1999 a îndeplinit funcţia de Însărcinat cu Afaceri a.i. al Ambasadei României din Dublin, Irlanda. În anul 2004 i-a fost conferit gradul diplomatic de Ambasador în Ministerul Afacerilor Externe.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii