Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:52 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Opinia unui avocat tanar din Constanta Un avocat are obligatia de a accepta doar cazurile in care crede

ro

22 Nov, 2013 01:27 3380 Marime text
Avocatul constantean Costin Udrea, in varsta de 28 de ani si cu doar trei ani de experienta in avocatura, spune ca profesia pe care a ales-o merita toate sacrificiile. Cazurile complicate pentru care si-a sacrificat multe zile si nopti raman motivul pentru care a ales sa imbrace roba.
El spune ca a incercat sa fie intotdeauna obiectiv, deoarece legea trebuie sa primeze emotiilor. 
"In conditiile in care exista totusi o implicare emotionala, este de preferat sa fie cu masura, deoarece exista pierderi iremediabile si, indiferent de sentinta, unele lucruri nu mai pot fi reparate. Drept urmare, un avocat trebuie sa se ghideze dupa un set de principii interne bine structurat, corelat cu nevoile clientilor si cu prevederile legale", considera aparatorul.
Crede ca un dosar cu adevarat greu este cel in care o persoana sau mai multe implicate sufera ceva ce nu se mai poate repara, cum ar fi pierderea unui parinte sau a unei persoane iubite, deoarece incarcatura emotionala din acele cazuri este puternica.
In orice alt caz, legea poate interveni pentru a echilibra paguba suferita, fie prin restabilirea situatiei anterioare, fie prin obligarea la plata unei sume de bani, insa pierderea unei vieti este un lucru iremediabil si care nu se poate cuantifica cu adevarat. Aceste dosare sunt cele mai grele, din punctul lui de vedere.
 
Intrebat care a fost cel mai greu dosar al sau, el a spus ca adevarul juridic poarta o haina bazata pe probe si fapte si conteaza doar ceea ce se poate demonstra in instanta. Este de parere ca avocatul are obligatia de a accepta doar cazurile in care crede.
Costin Udrea s-a nascut in Constanta, in anul 1985. Este avocat din anul 2011. Penalul este marea lui pasiune. "Mi-am continuat studiile de drept cu un master in stiinte penale si sunt inscris la doctorat in Criminalistica, insa nu pot spune ca m-a specializat. Specializarea vine dupa mult mai multi ani de munca intr-un domeniu", crede avocatul. 
Sursa text si foto: avocatura.com
explicatie foto:  Costin Udrea (stanga) alaturi de procurorul Zafer Sadac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii