Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:33 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

OMS – „Suntem mai aproape ca oricând să punem capăt poliomielitei în întreaga lume”

ro

16 Apr, 2016 14:54 1412 Marime text
 
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) amintește că țările mai au la dispoziție două săptămâni pentru a schimba vaccinurile împotriva poliomielitei. Anunțul a fost făcut ieri de către purtătorul de cuvânt al programului de eradicare a bolii pentru OMS, într-o conferință de presă ce a avut loc la Geneva.
 
„Au trecut 18 luni de când OMS și 155 de țări și teritorii vizate se pregătesc pentru această mare schimbare”, a precizat purtătorul de cuvânt citat de AFP, notează agerpres.ro.
 
Potrivit medicilor poliomielita este o boală foarte contagioasă cauzată de un virus care invadează sistemul nervos și poate provoca paralizia totală în câteva ore. Această boală îi afectează în special pe copiii sub cinci ani.
 
Dintre cele 3 tulpini de poliovirus sălbatic (de tip 1, tip 2 și tip 3), cea de tip 2 a fost eradicată în 1999. Pentru a reduce riscul de infectare cu acest vaccin de tip 2, experții OMS recomandă ca țările să folosească de acum o versiune numită „bivalentă” a vaccinului, care nu mai conține decât tulpini de tipurile 1 și 3.
 
Purtătorul de cuvânt a ținut să sublinieze faptul că în programele de imunizare de rutină din lume vor fi utilizate circa 300 de milioane de doze de vaccin bivalent.
 
„Suntem mai aproape ca oricând să punem capăt poliomielitei în întreaga lume, motiv pentru care suntem capabili să efectuăm această înlocuire sincronizată”, a declarat la rândul său directorul OMS pentru eradicarea poliomielitei, Michel Zaffran, conform agerpres.ro. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii