Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:47 26 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avertisment OMS Varianta Omicron a coronavirusului prezintă "un risc foarte ridicat" la nivel mondial

ro

29 Nov, 2021 12:13 717 Marime text
Noua variantă Omicron a coronavirusului prezintă "un risc foarte ridicat"la nivel mondial, a avertizat luni, 29 noiembrie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).


Numeroase incertitudini persistă în ce priveşte periculozitatea şi transmisibilitatea variantei, informează France Presse, citată de Agerpres.


"Până în prezent, nu a fost raportat niciun deces asociat variantei Omicron", precizează OMS într-un document tehnic publicat luni, care emite recomandări autorităţilor pentru a încerca să împiedice răspândirea noii variante virale.

"Având în vedere mutaţiile care ar putea să confere un potenţial de ocolire a răspunsului imunitar şi, posibil, să ofere un avantaj în termeni de transmisibilitate, probabilitatea ca Omicron să se răspândească la nivel mondial este ridicată", transmite OMS.

"În funcţie de aceste caracteristici, ar putea să existe vârfuri viitoare de COVID-19, cu potenţiale consecinţe severe în funcţie de diferiţi factori şi, în special, de locurile unde aceste vârfuri s-ar produce", adaugă OMS.

Există în continuare numeroase necunoscute în privinţa Omicron: contagiozitatea sa, dacă ea este inerentă mutaţiilor constatate sau dacă provine din faptul că varianta poate ocoli mai bine răspunsul imunitar; nivelul de protecţie conferit de vaccinurile împotriva COVID-19 în ce priveşte contagiozitatea şi severitatea bolii; dacă varianta provoacă simptome mai grave,  subliniază organizaţia.

Foto Pixabay

Ti-a placut articolul?

Comentarii