Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:56 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial de la MAE. Toate cele nouă victime ale accidentului mortal din Ungaria au fost identificate. Cine va suporta cheltuielile de repatriere

ro

23 May, 2018 09:53 2165 Marime text
În continuarea comunicărilor privind accidentul rutier produs în apropiere de Budapesta, în care a fost implicat un microbuz care se deplasa către România dinspre Slovenia, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:
 
Conform ultimelor informații obținute în cursul nopții de echipa consulară mobilă prezentă la fața locului, toate cele nouă victime ale accidentului au fost identificate ca fiind de cetățenie română. Trupurile neînsuflețite au fost transportate la morgă pentru efectuarea autopsiei.
 
Ministerul Afacerilor Externe va suporta costurile legate de repatrierea trupurilor neînsuflețite din Fondul special de urgență aflat la dispoziția ministerului.
 
Potrivit MAE, Celula de Criză a MAE și echipa consulară mobilă a Ambasadei României la Budapesta își continuă activitatea 24/7, în baza procedurilor standard aplicabile în astfel de situații, până la finalizarea tuturor demersurilor de repatriere a trupurilor neînsuflețite.
 
Ambasada României la Budapesta este în contact permanent cu autoritățile locale și cu membrii de familie și acordă asistență consulară, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsuflețite.
 
Ministerul Afacerilor Externe transmite pe această cale sincere condoleanţe familiilor îndoliate.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii