Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:24 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oameni cunoscuți ai Constanței care ,,schimbă prefixul” în 2016. Cine este cel mai tânăr cine este decanul de vârstă

ro

02 Jan, 2016 01:59 1664 Marime text
 
Mai mulţi oameni cunoscuţi din judeţul Constanţa vor schimba anul acesta prefixul cum se spune în limbaj popular. Adică sunt născuţi în ani cu terminaţia 6.
 
Primul dintre aceştia, care împlinește peste două zile 40 de ani, este medicul Constantin Dina, șeful Corpului de Control al Ministrului Sănătății.
Tot în ianuarie, dar pe data de 23, o avem pe Marcela Enache, secretara primăriei Constanța, cea care face și desface totul acolo.  
Noi știm câți ani face, dar nu spunem.
Luna februarie începe cu senatorul Gigi Christian Chiru, născut, chiar în prima zi, în anul 1966. Deci împlinește o jumătate de secol.
O mai fi cineva în februarie nu mai știm. De-o fi cineva lipsă la apel să ne spună și noi facem corectura necesară. Chestiunea este valabilă pentru orice lună a anului.
 
Trecem repede-repede la luna martie unde pe 6 îl găsim pe Mircea Banias, tot senator, ca și Gigi Chiru.
Nu știm, nici la Banias, de la ce partid că s-au făcut tot felul de mișcări de nu le mai înțelegem nici noi nici cei în cauză.
Și Mircea Banias face la fel ca și Chiru tot 50 de ani.
Generalul Vasile Hermeneanu, fostul comandant al Brigăzii 9 Mecanizate Mărășești din Constanța, acum în rezervă de câțiva ani, face și el 60 de ani. Tot în martie. Pe 16.
În luna aprilie împlinește, pe 4, 50 de ani, Valentin Vrabie. Primarul de la Peștera. Cunoscut în toată țara pentru ce a făcut acolo la el în comună.
În mai avem doi din greii județului: vicele de la Consiliul Județean Cristian Gheorghe Darie-născut pe 4 mai 1956 și pe doctorul Cătălin Grasa-de la Spitalul Județean născut pe 18 iunie 1966.
În iunie, chiar în prima decadă, ,,schimbă prefixul” Cristian Cîrjaliu, primarul de la Agigea, care face tot cinci decenii de viață.
O lună mai târziu, în iulie, pe 11, este născut acum 60 de ani, Eugen Bola.
Fost prefect al județului și actual director al ITM Constanța.
Și Harry Boiagian, șeful de la Inspectoratul de Stat în Construcții Constanța, este născut în iulie. Pe 23.
Tot acum 50 de ani ca și alții care schimbă prefixul anul acesta din Constanța.
Octombrie este o lună interesantă. Aici îl găsim pe profesorul universitar Valentin Ciorbea, născut pe 12 în 1946, decanul nostru de vârstă, pe Inna, cântăreața născută în Mangalia pe 16, în 1986, dar și pe Nicușor Daniel Constantinescu-care nici nu mai știm-este, nu este, președintele Consiliului Județean. Sigur știm că face și el tot 50 de ani, dar pe 29 octombrie.
Cam asta a fost. Tuturor de acum: La mulți ani!
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii