Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:24 11 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O ţară din UE permite flotei militare ruse să îi folosească porturile

ro

26 Feb, 2015 08:28 753 Marime text
Rusia și Cipru au reînnoit ieri un acord militar bilateral cu ocazia vizitei oficiale efectuate la Moscova de președintele cipriot Nicos Anastasiades, în virtutea noilor prevederi din document navele flotei militare ruse primind acces în porturile din Cipru, transmit agențiile Associated Press și Xinhua, citat de obiectiv.info.

După discuțiile cu omologul său cipriot, președintele rus Vladimir Putin a declarat că acordul se referă în special la navele angajate în misiuni internaționale de combatere a terorismului sau a pirateriei, el menționând că înțelegerea nu este îndreptată împotriva vreunei terțe părți.

Potrivit obiectiv.info, navele flotei ruse au mai ancorat în portul Limassol, dar acordul semnat ieri creează o bază legală mai solidă pentru astfel de prezențe.

Într-un interviu acordat agenției TASS înaintea plecării către Moscova, președintele Anastasiades a declarat că există și tratative cu privire la posibilitatea ca avioanele rusești să primească acces la o bază aeriană de lângă localitatea Paphos pentru misiuni umanitare.

Și ambasadorul rus la Nicosia a afirmat că guvernul de la Moscova a cerut Ciprului să-i permită folosirea unor baze aeriene de pe insulă, dar oficialii din cele două țări nu au confirmat după întrevederea Putin-Anastasiades să se fi ajuns la o înțelegere la acest capitol.


Sursa: obiectiv.info

Ti-a placut articolul?

Comentarii