Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:19 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O profesoară din România, nominalizată la ”Premiul Nobel pentru Educaţie”

ro

11 Dec, 2015 22:27 2231 Marime text
 
O cheamă Manuela Prajea şi a fost nominalizată la Global Teacher Prize, supranumit “Premiul Nobel pentru Educaţie”, un premiu anual de un milion de dolari decernat unui profesor excepţional, care aduce o contribuţie semnificativă la dezvoltarea profesiei de dascăl.
 
Este singurul dascăl din România, nominalizat printre cei 50 de profesori înscrişi în această competiţie. Manuela Prajea este directorul Colegiului Naţional Traian din Drobeta Turnu Severin. Profesoara de matematică Manuela Prajea, singurul dascăl român care a primit distincţia „Claes Nobel“ (2011), face performanţă de 25 de ani în învăţământul românesc. Se poate mândri cu o carieră prestigioasă, măsurată prin distincţiile sale, dar şi prin universităţile de prestigiu din întreaga lume la care au ajuns elevii ei.
 
„Este vorba de competiţia mondială pentru profesori, o competiţie care celebrează succesul cadrelor didactice în întreaga lume. Am participat la această competiţie anul acesta alături de mii de participanţi din peste 128 de ţări şi am fost selectată printre primii 50 de finalişti, ca urmare a activităţii mele depuse şi probate în cadrul competiţiei. Premiul final este de 1 milion de dolari, pe care am declarat că vreau să-l donez Colegiului Naţional Traian”, spune profesorul Manuela Prajea, pentru adevărul.ro.
 
Global Teacher Prize a fost înfiinţat în 2014 de Fundaţia Varkey şi este o competiţie deschisă profesorilor din toată lumea care predau tinerilor între 5 şi 18 ani. Fundaţia Varkey a fost creată de miliardarul Sunny Varkey, care a aderat la “Giving Pledge”, convenţia filantropică iniţiată de Bill Gates şi Warren Buffet prin care unii dintre cei mai bogaţi oameni din lume se angajează să doneze cel puţin jumătate din averea lor în scopuri caritabile. Sunny Varkey şi-a făcut averea estimată la peste 2,1 miliarde de dolari din afaceri legate de educaţie, grupul sau de firme fiind cel mai mare operator privat de şcoli şi grădiniţe din lume. Câştigătorul premiului va fi anunţat în luna martie. 


Sursa foto: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii