Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O navă cu 20 de tone de combustibil s-a scufundat în Dunăre, lângă Ruse

ro

20 Nov, 2012 20:58 1592 Marime text
O navă cu 20 de tone de combustibil s-a scufundat în Dunăre, lângă portul bulgaresc Ruse, transmite agenţia bulgară de presă BTA. Incidentul a avut loc în noaptea de 9 noiembrie, dar a fost făcut public abia în seara de 19 noiembrie.

Un reprezentant al Administraţiei Navale de la Ruse a confirmat marţi, pentru Agerpres, producerea incidentului, dar a refuzat să ofere mai multe detalii, explicând că singurul care ar putea să facă acest lucru este directorul executiv al instituţiei, comandantul Gheorghi Ivanov, care în prezent se află într-o întâlnire la prefectură.

Vasul implicat în incident este Ferry Top 1, care în trecut făcea curse de feribot între Călăraşi şi Silistra. Vasul aparţine companiei Gorainvest de la Ruse. Vasul a fost încărcat cu lemne şi a început să se scufunde în timp ce se afla în portul Flotei Dunăre de Drenaj de la Ruse.

„Ne pregătim să scoatem combustibilul din vasul naufragiat", a declarat Valeri Ivanov, director al portului menţionat, citat de portalul sofiot Dnevnik. El a precizat că printr-o tehnologie specială combustibilul va fi scos din tancurile vasului şi transferat într-o cisternă.

BTA citează afirmaţia lui Gheorghi Ivanov potrivit căreia că tancurile vasului sunt închise ermetic, iar până acum nu s-a constatat nicio scurgere de combustibil. Corpul vasului este inspectat zilnic de scafandri, iar Administraţia Navală investighează cauzele incidentului.

Citeşte întregul articol AICI.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii