Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:36 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Schimbare majoră la Google O mulțime de site-uri vor dispărea din lista rezultatelor

ro

27 Jul, 2015 08:01 1403 Marime text
 
Oricine poate scrie orice pe internet, iar cititorii, de multe ori, ajung să fie induși în eroare. Pentru că în rețea circulă o mulțime de informații false, cei de la Google își propun să facă ordine, scrie yoda.ro. Teorii ale conspirației și site-uri cu un conținut științific îndoielnic, care de exemplu le recomanda părinților să nu-și mai vaccineze copiii, ar putea fi, grație noului algoritm, retrogradate.
 
Motorul de căutare de la Google își va adapta un pic modelul pentru a măsura gradul de încredere pe care un utilizator îl poate avea atunci când intră pe un site. Deocamdată sistemul de „truth ranking" nu se aplică, însă există o lucrare de cercetare care arată cum fiecare pagină web poate primi un așa-numit Knowledge-Based Trust score, relatează yoda.ro.
 
Google vrea să le dea note site-urilor în funcție de acest scor al adevărului, și nu în funcție doar de linkuri, ca până acum. 
 
Ray Kurzweil, director în cadrul Google, a primit sarcina de a crea un soft care să folosească inteligență artificială pentru a înțelege dacă conținutul unui site este de încredere sau nu. 
 
 
Sursa: yoda.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii