Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:49 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O gorilă de la ZOO a fost ucisă, după ce un băieţel a ajuns în spaţiul rezervat animalului!

ro

30 May, 2016 00:01 2703 Marime text
Angajaţii grădinii zoologice din Cincinnati, SUA, au împuşcat mortal o gorilă! Decizia a fost luată după ce un copil în vârstă de patru ani a căzut, sâmbătă, în interiorul spaţiului rezervat primatei, anunţă BBC.
 
Băieţelul s-a căţărat pe un gard de protecţie şi a căzut apoi într-un şanţ cu apă, de la aproximativ trei metri,  de unde a fost luat de gorilă, mai exact de un mascul pe nume Harambe, în vârstă de 17 ani.
 
Conform sursei citate, din imaginile prezentate reiese că gorila nu a încercat să-i facă rău copilului, însă autorităţile au anunţat că au decis să o împuşte deoarece situaţia în care se afla copilul îi punea viaţa în pericol.  
 
Directorul grădinii zoologice, Thane Maynard, a declarat că decizia de a împuşca animalul a fost una grea, dar corectă, deoarece „s-ar fi putut termina foarte rău”. Acesta a mai spus că un tranchilizant nu ar fi fost util, din cauza duratei mari de instalare a efectului de adormire.
 

„Suntem cu toţii devastaţi de rezultatul tragic al acestui incident care a dus la moartea unei gorile dintr-o specie pe cale de dispariţie. Este o pierdere uriaşă pentru familia acestei grădini zoologice şi pentru populaţia de gorile de la nivel global”, a spus Thane Maynard.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii