Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Numele lui Predoiu şi Ialomiţianu, într-un dosar DNA disjuns din "Gala Bute"

ro

17 May, 2015 19:34 1732 Marime text
 
Foştii miniştri Cătălin Predoiu şi Gheorghe Ialomiţianu apar într-un dosar al DNA, disjuns din ”Gala Bute”, informeaăz B1 TV. Este vorba despre sesizarea Corpului de control al premierului, care ar viza nereguli în legătură cu hotărârea de guvern în baza căreia a fost organizat evenimentul. Iniţial, plângerea fusese ataşată dosarului în care este vizată Elena Udrea, însă după trimiterea în judecată, DNA a făcut disjungerea pentru continuarea cercetărilor. 
 
Celor doi li se impută faptul că ar fi abuzat de fucțiile de miniștri în legătură cu semnarea hotărârii de Guvern pe baza căreia s-a organizat evenimentul Gala Bute.  Nu este vorba însă de acuzații ale procurorilor, pentru că deocamdată este doar o disjungere, ci este vorba despre o sesizare a Corupului de control al premierului.
 
Inițial, sesizarea a fost atașată dosarului ”Gala Bute”, însă după ce această cauză în care Elena Udrea este cercetată alături de alte persoane, a fost trimisă în judecată, procurorii au făcut mai multe disjungeri, adică au păstrat mai multe părți din dosar la DNA pentru a continua cercetările, iar printre disjungeri se află și această sesizare a Corpului de control al premierului. 
 
La acest moment nu este începută urmărirea penală in rem. Ca atare, în urma vrificărilor există posibilitatea clasării sau a începerii urmăririi penale față de fapte pentru ca ulterior să se continue cercetările.  

Sursa: b1.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii