Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:32 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu plecaţi la drum fără să verificaţi situaţia drumurilor!

ro

01 Jun, 2016 07:29 963 Marime text
Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza unor evenimente rutiere.
 
Traficul pe sensul către Arad al autostrăzii A1 Lugoj – Arad se desfășoară ușor îngreunat (pe banda numărul unu) la km 494+300 de metri, în zona localității timișene Remetea Mare, după ce un autotren aflat în mers a avut o explozie la pneul unei roți și s-a izbit de parapetul median.
 
Circulația pe sensul către Capitală al DN3 București -  Călărași se desfășoară îngreunat în zona orașului ilfovean Pantelimon (în proximitatea complexului Lebăda), din cauza unui accident rutier în care au fost implicate două autoturisme și un pieton.
 
În judeţul Vaslui, traficul rutier s-a reluat, pe un fir alternativ, pe DN24B(E581) Crasna – Huşi. Din cauza apei acumulate pe carosabil, circulația auto a fost întreruptă în zona localităţii Satu Nou, comuna Creţeşti.
 
Astăzi, în intervalul orar 7 -19, pe sensul către Pitești al autostrăzii A1 Bucureşti - Piteşti se vor executa lucrări de reparații la suprafața carosabilă în zona kilometrilor 11 și 23, iar circulația va fi restricționată pe prima bandă. Pentru a nu se forma coloane de maşini pe banda pe care se execută lucrările, le recomandăm conducătorilor auto să se încadreze din timp pe cea deschisă.
 
Pe DN7(E81) Râmnicu Vâlcea - Sibiu, între localităţile Câinenii Mici (judeţul Vâlcea) şi Lazaret (judeţul Sibiu), la kilometrul 237+051 de metri, până în data de 15 iulie 2016 se execută lucrări de reparaţii la pasajul rutier amenajat peste calea ferată (pasajul Râu Vadului). Circulația este deviată pe un drum lateral, pe care se află amenajată o trecere la nivel cu calea ferată simplă, prevazută cu bariere.
 
În județul Vâlcea, pe Valea Oltului, până pe data de 30 iunie 2016, pentru a se permite executarea lucrărilor de consolidare a viaductului Cârligu Mic, circulația rutieră pe DN7 se desfăşoară restricționat, pe o bandă, alternativ, pe sectorul kilometric 200+615 – 200+815 metri.
 
În același județ, circulația rutieră pe DN7D (drum naţional secundar, de interes local) este întreruptă la km 4+350 de metri, în zona localității Câineni, din cauza viiturilor. Accesul către localitățile Boișoara și Titești se realizează din DN7, prin localitatea Racovița, pe drumurile județene DJ703M și DJ703P.
 
În judeţul Hunedoara, traficul rutier va fi oprit în reprize sau restricţionat pe DN7 Deva - Ilia, în zona Săcămaş - Leşnic, pentru tăierea unor arbori de pe marginea drumului. Lucrările vor continua până în data de 15 iunie.
 
În judeţul Buzău, pe DN10 Brașov – Buzău, în zona Siriu, din cauza lucrărilor de reparaţie a viaductului Stânca Teherău (la kilometrul 85+534 de metri), este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Este instituită şi restricţie de viteză de 10 km/h. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov.
 
Restricţie de tonaj există şi pe DN39, în judeţul Constanţa, pe podul de la Agigea. Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 5 tone circulă deviat, pe rute ocolitoare (detalii, inclusiv despre despre rutele ocolitoare, pe pagina de internet a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România).
 
Pe autostrada A1 Orăștie – Sibiu circulația este oprită între nodurile rutiere Săliște și Cunța (km 270+020 – km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN1.
 
Până în data de 30 iunie 2016, DN7C (Transfăgărăşan) este închis pe sectorul cuprins între kilometrii 104+000 (Piscu Negru, judeţul Argeş) și 130+800 (cabana Bâlea-Cascadă, judeţul Sibiu), în vederea evitării situaţiilor ce pot periclita siguranţa circulaţiei, din cauza fenomenelor naturale extreme (căderi de stânci, alunecări de teren etc.). De asemenea, până în data de 30 septembrie 2016, pe DN7C este instituită restricție pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 16 tone în zona kilometrului 83, pentru a permite executarea lucrărilor de consolidare a unui podeț.
 
Conform Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, DN67C (Transalpina) este închis până în data de 10 iunie 2016, între kilometrii 34+800 (Rânca, judeţul Gorj) și 67+400 (Obârşia Lotrului).
 
Potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România,  primele lucrări de montare a separatoarelor de sens pe DN1 au început de la baza rampei podului din zona complexului comercial Băneasa.
 
Lucrările vor fi executate după următorul program:
 
Luni – Joi, între orele 10:00 şi 17:00, pe ambele căi de circulație;
Vineri, între orele 10:00 şi 14:00, pe calea 2 (sensul Ploiești – București);
Sâmbătă, între orele 08:00 şi 14:00, pe calea 2 (sensul Ploiești – București);
Duminică, între orele 08:00 şi 14:00, pe calea 1 (sensul București – Ploiești).
În zilele de sărbători legale nu se vor executa lucrări, nefiind astfel instituite restricții de circulație.
 
Aceste lucrări de montare a parapetelor metalice și a celor din beton de tip ”New Jersey” se vor desfășura pe sectorul cuprins între Pasajul Inferior Băneasa, km 8+050 și km 12+868, situat la capătul rampei Otopeni a Pasajului superior peste Centura București.
 
Conducătorii auto sunt sfătuiți să manifeste prudență sporită la volan și să respecte semnalizările și restricțiile impuse pe perioada lucrărilor.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii