Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:11 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Nu există motive de natură tehnică pentru a ţine elicopterele la sol“

ro

25 Dec, 2014 13:07 945 Marime text
Secretarul MAI, Raed Arafat a făcut noi declarații după ce elicpterele SMURD și-au reluat azi activitatea, ele fiind ținute la sol în urma accidentului de la lacul Siutghiol, eveniment soldat cu patru morți:
 
„După analiza la nivelul ministerului şi după ce s-au prezentat toate aspectele, din punctul nostru de vedere, elicopterele pot relua activitatea. Avem un raport preliminar, tehnic, care arată că nu există motive de natură tehnică pentru a ţine elicopterele la sol. Mai mult decât atât, la fiecare elicopter a fost trimis o echipă tehnică suplimentară, ca să se asigure că nu există probleme şi, ultima etapă, o videoconferinţă cu bazele aeriene medicale, cu echipele medicale şi s-a luat decizia de repornire a elicopterelor. Astăzi dimineaţă a fost reluată activitatea“, a spus Arafat. 
 
Arafat a explicat că activitatea a fost îngreunată de lipsa elicopterelor în aceste 11 zile şi a exemplificat: „Ca să înţelegeţi situaţia, în două ore am avut patru cazuri simultane de arşi grav. Un copil la Baia Mare, o persoană arsă la Hunedoara, o persoană cu arsuri grave la Vâlcea şi una la Botoşani. Altă dată aceste persoane ar fi putut beneficia de intervenţia aeriană a SMURD, de data asta a trebuit să folosim mijloace terestre pentru transportul lor, fiind apărute toate în acelaşi moment şi am reuşit să rezolvăm cazul cel mai îndepărat cu ajutorul MAI. Revenirea elicopterelor ne va ajuta foarte tare, să revenim la sistemul normal, să salvem vieţi“, a explicat Arafat.
Sursa text: antena3.ro 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii