Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:14 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nostalgii. 6 iulie 1992. Emite Radio Costinești-Constanța. Oameni de radio care au trecut pe aici. Acum sunt celebri

ro

06 Jul, 2016 02:52 5102 Marime text
Pentru cei care își mai amintesc, exact în dimineața zilei de 6 iulie 1992, a început să emită, din sediul de pe strada Tudor Vladimirescu, postul de radio Costinești-Constanța, pe frecvența de 100,1 Mhz.
 
Încă de la primele ore de emisie, a prins la tineri, pentru că echipa era formată din tineri și ei știau ce le trebuie celor de vțrsta lor.
 
Postul emitea live 24 de ore fără întrerupere.
 
Emilia Mihăilă, unul dintre cei mai vechi jurnaliști din Constanța, a participat de la prima emsiune a postului până când aceasta a fost închis din motive încă necunoscute, își amintește cu drag perioada de atunci.

”Radio Costinești a fost pentru mine primul pas în jurnalism. Eram la început, nu cunoșteam ce înseamnă sa faci presă.
Am intrat într-o echipă de oameni de radio puternici și-mi amintesc cu drag pe toți: Florin Helmis-directorul postului,  Dominique Iancu (actualmente la Magic Fm) Eugen Huculici (Digi Sport), Ramon Cotizo (ProFM), Cristian Moldovanu (fost director general al Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu), Cristi Nitzu (Kiss FM), Mihai Petre(analist politic). Voci care au dat o altă valoare radioului de după Revoluție. Voci cunoscute și recunoscute în radio și azi după atâția ani. Trebuie să mai spun că am îndrăgit meseria de jurnalism din prima zi de radio și am avut alături o echipa minunată. Îmi aduc aminte, că propunerea de a lucra la radio a fost făcută de omul de afaceri Cezar Armeanu (patronul postului de radio), un om extraordinar care a avut încredere în noi chiar dacă eram la început”.
Emilia Mihăilă lucrează și astăzi în radio. A fost ziarist la Jurnal de Constanța și revista Capital și în prezent la Radio Sky. 
 
Trebuie să spunem că a fost primul post de radio din Constanța care emitea în FM atunci.
Pe fosta frecvență a Radio Costinești Constanța emite acum Radio Vacanța. 
Sursa foto: pixabey.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii