Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:28 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 6. Nicuşor Constantinescu, plângeri penale pe numele lui Andrei Bodean, procuror DNA Constanţa, şi Iulia Cezara Suciu, judecător al Tribunalului Constanţa (document+video)

ro

06 Oct, 2015 12:53 2359 Marime text


Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, va susţine, astăzi, o conferinţă de presă la sediul CJC.

Nicuşor Daniel Constantinescu este judecat sub control judiciar, el având următoarele obligaţii: 1. să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat. 2. să informeze de îndată instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei. 3. să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. 4.să nu depăşească limita teritorială a României. 5. să nu comunice direct sau indirect şi prin orice mijloace de comunicare, cu martorii şi experţii din prezenta cauză, cu personalul Centrului Militar Zonal Constanţa, cu personalul din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi cu consilierii judeţeni care au participat, în orice formă, în procesul de propunere, decizie şi execuţie a celor două hotărâri ale Consiliului Judeţean Constanţa care au vizat Centrul Militar Zonal Constanţa (HCJ 153/2009 şi HCJ 339/2012), să nu divulge sau să redea în presă sau pe reţelele sociale, direct sau indirect, informaţii din cauza penală; 5. să nu exercite funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Vom reveni cu informaţii.

UPDATE 6, ora 14.40
 
De asemenea, în opinia lui Nicuşor Daniel Constantinescu, el este cea de-a şaptea ţintă a DNA. „Ceilalţi sunt Radu Mazăre, Sorin Oprescu, primarii de la Ploiesti, Piteşti şi Iaşi. Toţi primarii pe care îi vedeţi cu cătuşe plimbaţi pe la TV, a declarat Constantinescu.
 
„Mă mai gândesc dacă fac Partidul Dobrogenilor. Momentan, politic, sunt membru PSD”, a adăugat şeful CJC.

UPDATE 5, ora 14.30

„În dosarul CMZ sunt acuzat că am creat plusvaloare judeţului Constanţa. Aici e faptă penală în viziunea procurorului Bodean şi în accepţiunea Iuliei Cezara Suciu. Probabil după conferinţa asta o să îmi mai facă un dosar penal, aşa cum a făcut şi cu cel al elicopterului SMURD. Una din misiunile acelui elicopter era de supraveghere a graniţelor şi era foarte bun în această chestiune a imigranţilor”, a mai precizat Nicuşor Daniel Constantinescu.

UPDATE 4, ora 14.17

În accepţiunea lui Nicuşor Daniel Constantinescu, democraţia în România, în judeţul Constanţa, este grav afectată. Acesta spune că, în acest moment, în ţara noastră şi în judeţul Constanţa, toate proiectele sunt blocate. Nu mai semnează nimeni şi nu merg decât proiectele aflate acum în implementare.

„Nu am făcut această conferinţă acum pentru a influenţa decizia instanţei de pe 14 octombrie. Doamna Iulia Cezara Suciu oricum este influenţată si oricum s-a antepronunţat în dosarul meu şi îmi va da o condamnare", a mai declarat şeful CJC.

UPDATE 3, ora 14.11
 
În prezent, Nicuşor Constantinescu este judecat în: Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, din octombrie 2008 (1), pentru presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa, din aprilie 2014 (2), în dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, din aprilie 2015 (3), în dosarul celor 19 persoane (persoane fizice şi juridice) acuzate de un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste un milion de lei în dauna statului român, din noiembrie 2014 (4) şi în dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol (5). Ultimele patru dosare au fost instrumentate de procurorul Andrei Bodean, din DNA Constanţa. Mai departe, şeful CJC este judecat, într-un alt dosar, al şaselea, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP Constanţa), din mai 2014, cauza fiind instrumentată de Dana Ana, procuror DNA Bucureşti.

UPDATE 2, ora 14.01

Nicuşor Daniel Constantinescu a organizat această conferinţă pentru a prezenta plângerile şi sesizările pe care le-a făcut către CSM şi mai multe instituţii ale statului cu privire la "abuzurile" pe care consideră el că le-au făcut Andrei Bodean, procuror al DNA Constanţa, şi Iulia Cezara Suciu, judecător al Tribunalului Constanţa. Precizăm că Iulia Cezara Suciu îl judecă pe Nicuşor Daniel Constantinescu în dosarul CMZ, dar şi în cel al fundaţiilor.

UPDATE 1, ora 13.30

Deşi iniţial s-a anunţat că astăzi conferinţa de presă va avea loc în sala mică de şedinţe, ea este susţinută în holul instituţiei Prefecturii

Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii