Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:47 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nici mortul nu mai poţi să-l îngropi fără să te gândeşti la amenzi!

ro

23 May, 2016 00:02 3919 Marime text
Noile reguli pentru funeralii dau dureri de cap, oricum ai citi proiectul legislativ al Guvernului. Noul proiect prevede, printre altele, că nu ai voie să fotografiezi mortul, îmbălsămarea devine obligatorie, dacă mortul e expus (chiar şi în capela) şi dacă e transportat la o distanţă mai mare de 30 de km.
 
Potrivit aceluiaşi proiect, prestatorul de servicii funerare trebuie să aibă aviz de la consiliul local şi să întrunească mai multe condiţii: să nu aibă datorii restante la bugete (local, de stat, asigurări), să aibă minimum trei angajaţi pentru a cară sicriele. Sicriele trebuie să aibă certificate de conformitate, adică să fie rezistent la şocuri mecanice, să fie etanş și alte cele. Cine nu respectă noile reglementări riscă amenzi cuprinse între 500 şi 20.000 lei.
 
Îmbălsămarea devine obligatorie dacă familia alege să ţină sicriul deschis ori dacă mortul e transportat la o distanţă mai mare de 30 de kilometri. Guvernul va interzice astfel fotografierea corpului defunctului fără acordul aparţinătorilor, excepţii fiind permise doar pentru fotografierea în cadrul procedurilor judiciare, şi va stabili că procedura de îmbălsămare este obligatorie atunci când familia decide să expună decedatul în locuri publice, inclusiv la capela, cu sicriul deschis, când decedatul este transportat într-o altă localitate decât cea în care a fost decesul, la o distanţă mai mare de 30 de kilometri, în situaţia în care cauza medicală a decesului impune îmbălsămarea că măsură de profilaxie şi reducere a riscului biologic. De asemenea, în spitale şi în cimitire va fi interzisă orice formă de publicitate pentru firmele prestatoare de servicii funerare, relatează Realitatea.net.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii