Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:57 25 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nepotul lui Băsescu dă de lucru CCR (Rechizitoriu)

ro

23 Jun, 2016 10:10 1038 Marime text
Nepotul fostului președinte Traian Băsescu, dă de lucru instanțelor. Ieri, Tribunalul București a admis o cerere a lui Dragoș Băssecu. Acesta a sesizat Curtea Constituțională a României (CCR) privind excepţia de neconstituţionalitate a unui articol din Codul penal. ”Admite cererea formulată de inculpatul Băsescu Dragoş - prin apărător ales - de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia vizând dispoziţiile art.291 Cp, respectiv neconstituţionalitatea sintagmei «lasă să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar public». Înaintează prezenta încheiere Curţii Constituţionale pentru a decide asupra excepţiei invocate”, se menționează în hotărârea pronunţată de Tribunalul Bucureşti.
 
Ce spune legea?
 
Articolul 291 din Codul penal prevede, în primul alineat, că ”pretinderea, primirea ori acceptarea promisiunii de bani sau alte foloase, direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, săvârşită de către o persoană care are influenţă sau lasă să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar public şi care promite că îl va determina pe acesta să îndeplinească, să nu îndeplinească, să urgenteze ori să întârzie îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau să îndeplinească un act contrar acestor îndatoriri, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani”.
Reamintim că procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Dragoş Băsescu în data de  26 octombrie 2015, sub acuzaţia de trafic de influenţă

Citește și:

RechizitoriuTrimitere în judecată Dragoş Băsescu! Presupusele negocieri, în chiloţi, la un centru SPA (document)
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii