Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:40 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Munca la negru înflorește pe litoral. Vezi ce a găsit Inspecția muncii

ro

23 Aug, 2011 14:39 1484 Marime text

Inspecţia Muncii a aplicat amenzi de circa 1,5 milioane de lei şi a depistat 143 de persoane care munceau la negru, în urma controalelor din cadrul campaniei de identificare a cazurilor de muncă nedeclarată pe litoral, potrivit unui comunicat de presă.

Inspecţia Muncii a derulat, în perioada 29 iulie - 21 august, mai multe controale pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la firmele de pe litoralul Mării Negre. Au fost controlaţi 579 angajatori dintre care 95 au fost depistaţi că foloseau muncă fără forme legale. Au fost aplicate amenzi în valoare totală de 1,45 milioane lei din care 1,3 milioane lei au reprezentat amenzi pentru munca la negru. Totodată, 143 de persoane au fost depistate că lucrau fără forme legale. Pentru alte neconformităţi privind legislaţia muncii în domeniul relaţiilor de muncă, au fost aplicate 340 de sancţiuni contravenţionale. De asemenea, au fost depistate două cazuri care intră sub incidenţa prevederilor Codului Muncii ca fiind infracţiuni, săvârşite ca urmare a primirii la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/munca-la-negru-infloreste-pe-litoral-vezi-ce-a-gasit-inspectia-muncii-942799.html#ixzz1VprLfhHB

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii