Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:37 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mugur Isărescu, atac subtil la Guvern

ro

20 May, 2015 22:43 946 Marime text
 
"Cu ce ne-a ajutat pe noi cel mai mult FMI, ca să dau și eu un verdict după atâția ani de colaborare cu ei? Faptul că mixul de politici a avut o anumită consistență. Pentru că noi nu prea vorbim între noi, avem probleme de feudalism târziu, să spun așa. Și ei mergeau din loc în loc, de la instituție la instituție și spunea "stai domnule că ce faci aici nu prea se leagă cu ce face celălalt", a declarat azi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, citat de flux24.ro.

În opinia sa, reformele structurale sunt, în continuare, cele mai întârziate, iar a încerca să contracarezi efectele acestor întârzieri cu pârghii fiscale sau monetare poate duce la probleme mai mari.
 
"Cele mai intârziate sunt reformele structurale. Degeaba încerci să apeși pe pârghii fiscale sau monetare, de la un anumit punct încolo e ca și cum ai lua în exces un medicament în ideea că îl compensezi pe altul. Nu! Dacă dozajul nu este bun, mai faci o intoxicație sau ceva mai rău", a explicat Isărescu.
 
Potrivit guvernatorului BNR, dozajul dintre măsurile de politică economică este mult mai important decât fiecare măsură în parte.
 
"Dozajul este mai important decât medicamentul. Cred că este foarte tare această remarcă și pentru politica economică. Dozajul între diverse elemente de politică monetară combinate cu diverse instrumente de politică fiscală. Acest dozaj este mai important decât orice altă măsură de politică monetară sau fiscală", a subliniat Isărescu.
 
El a mai spus că trebuie întărită și legătura dintre politici și piața muncii, care, de asemenea, par destul de îndepărtate. "Cum a ajuns America, sau banca centrala, să spună că nu mai țintește inflația ci rata șomajului", a exemplificat guvernatorul BNR.
 
Sursa: flux24.ro
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii