Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:55 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moţiune ACL "PSD amanetează educaţia pentru a achiziţiona voturi"

ro

15 Sep, 2014 14:11 1967 Marime text
ACL va depune, mâine, la Camera Deputaţilor, moţiunea simplă pe Educaţie "PSD amanetează educaţia pentru a achiziţiona voturi", a anunţat Raluca Turcan, vicepreşedinte al PDL, precizând că demersul este centrat pe Ordonanţa de Urgenţă 49/2014.
 
Turcan a precizat că prin această moţine simplă ACL cere demisia ministrului Educaţiei, abrogarea Ordonanţei de Urgenţă 49/2014, care "mutilează" Legea educaţiei naţionale, şi mai solicită renunţarea la a treia sesiune de Bacalaureat şi la doctoratul fără frecvenţă, transmite Mediafax.
 
Ea a precizat că, în acest an, în premieră absolută, copiii de clasa a II-a încep şcoala fără manuale noi şi că premierul Victor Ponta este "potenţial candidat al Cărţii Recordurilor".
 
 "PSD vrea să transforme educaţia naţională după chipul şi asemănarea mediocrităţii educaţiei liderilor săi: «plagiatorul Ponta», «eruditul Şova» şi ceilalţi (...) În situaţia în care Victor Ponta va continua dictatura ordonanţelor de urgenţă, România secolului XXI va deveni prizoniera secolului XIX, iar tot mai mulţi români vor fi căpşunarii Europei", a mai spus Raluca Turcan, precizând că Ordonanţa adânceşte diferenţa dintre România şi Europa.
 
Anul şcolar 2014-2015 începe, luni, fără manuale noi pentru clasele I şi a II-a şi fără schimbări la examenele naţionale şi admiterea în liceu, dar cu un regulament ce integrează reguli de conduită în unităţile de învăţământ, un contract educaţional cu părinţii şi obligaţii pentru profesori şi elevi.
 
În presă au apărut, recent, informaţii potrivit cărora universităţile îi pot înscrie pentru acest an la cursuri şi pe cei care au absolit liceul, dar nu au obţinut diploma de bacalaureat.

PNL Constanţa: Guvernul Ponta adânceşte problemele din Educaţie

Pe de altă parte, filiala Constanța a Partidului Național Liberal consideră că, dincolo de problemele legate de începutul noului an școlar, în domeniul educației sunt o serie de probleme care se adâncesc inclusiv din cauza modificărilor legislative făcute de Guvernul Ponta.

"Pentru prima dată în istoria recentă a României, copiii din mai multe clase, în special clasele I și a II-a, sunt lipsiți de manuale tipărite. Numai o parte dintre școli beneficiază de internet astfel încât, nu este de mirare că nici manualele electronice nu sunt gata. Proiectul ghiozdanului electronic a înghețat cu desăvârșire, putându-se consemna faptul că, în ciuda asigurărilor repetate date de ultimii miniștrii ai învățământului, niciun copil nu a primit promisa tabletă, cu ajutorul căreia ar putea să-și acceseze întregul program școlar.

Cele câteva zeci de microbuze oferite, propagandistic și electoral, unor școli, nu pot fi utilizate din lipsă de combustibil și de șoferi necuprinși de schema de salariați ai unităților. Sunt alarmant de multe școli ale căror lucrări nu au fost finalizate, prezentându-se la data începerii anului școlar ca niște veritabile șantiere. Sute de școli nu au apă și nu au toalete", se arată într-un comunicat al Biroului de presă al PNL Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii