Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:10 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Monica Macovei atacă "Hrebenciuc ne creează dificultăți. USL lucrează la un nou slogan - Lăsați-ne corupția în pace!"

ro

27 Sep, 2013 01:04 1845 Marime text
Fostul ministru al Justiției îl face mincinos pe Viorel Hrebenciuc și îl acuză că atacă nejustificat Legea anticorupție. "Antonescu confundă statul roman cu o grupare mafiotă care își protejează executanții infracțiunilor", spune Macovei despre cel pe care l-a numit "bufonul" politicii românești.
"Viorel Hrebenciuc se plânge în ședințele din Parlament că încă o lege le stă în cale și a indicat noua țintă a USL: Legea 78/2000 privind prevenirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.
Această lege, care prevede sancțiuni pentru corupție, „creează dificultăți” parlamentarilor USL, așa cum a recunoscut Hrebenciuc. „Orice telefon pe care îl dati ca să ajutaţi o primărie din colegiul dumneavoastră este trafic de influenţă”, le-a spus strategul PSD, Viorel Hrebenciuc, colegilor din Parlament.
Minciuna lui Hrebenciuc este evidentă pentru toți cei care cunosc și respectă Legea 78/2000, a cărei menire este să îi descurajeze pe cei care vor să apeleze la fapte corupție pentru a-și rezolva problemele personale sau de partid când ajung in Parlament. Nu orice ajutor este trafic de influență. Este corupție orice ajutor acordat prin încălcarea legii, prin oferirea sau primirea de mită, prin trafic de influență, prin criterii preferențiale sau prin păgubirea bugetului de stat", afirmă Monica Macovei.
Deciziile politicienilor PSD/USL se iau doar prin acte de corupție?
Europarlamentarul lansează și o întrebare care derivă din atitudinea politicienilor. "Dacă PSD se plânge că sancționarea corupției îi „creează dificultăți”, să înțelegem că deciziile politicienilor PSD/USL sunt luate numai prin acte de corupție?", spune Macovei.
Antonescu și Hrebenciuc fac front comun împotriva luptei anticorupție?
"Nu cred că este o coincidență că atacul lui Hrebenciuc la adresa legii 78/2000 este lansat în aceeași perioadă cu propunerea lui Antonescu ca aleșii locali să nu mai raspundă dacă încalcă legea incompatibilității și să fie aministiați toți cei condamnați sau în curs de anchetă sau judecată pentru conflicte de interese.
În aceste zile, USL lucrează la un nou slogan: Lasați-ne corupția în pace! Reamintesc ca am intrat în UE cu promisiunea aplicării acestor legi, ceea ce am și făcut până acum. Dacă USL sau politicieni din alte partide nu mai vor anticorupție, devenim iar oaia neagră a Europei; personajul Hrebenciuc și alții ca el, indiferent de partidele din care fac parte, lucrează să ne scoată din Uniune și să împiedice milioane de români să lucreze în țările UE, pe tineri să studieze și pe noi toți să avansam pe drumul democrației".
"Hrebenciuc nu mai pleaca acasă?"
"A trecut vremea lui, a corupției nepedepsite, a mineriadelor, a blaturilor. Hrebenciuc și alții ca el vor sa întoarcă timpul înapoi la vremurile cele mai murdare. Antonescu vrea primari corupți și incompatibili și propune aleșilor locali un blat și un troc murdar.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, vrea ca primarii, consilierii și președinții de consilii județene să încalce legea și să nu mai fie pedepsiți. Acest bufon al politicii românești nu se lasă și propune două lucruri: amnistie pentru cei condamnați pentru conflicte de interese; scăparea primarilor incompatibili prin introducerea unui recurs în interesul legii, care ar trebui să fie inițiat de prietenul lui Ponta, procurorul general Tiberiu Nițu", mai spune Monica Macovei.
Materialul integral pe evz.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii