Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:50 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Misiunea de evaluare a FMI si CE vine maine la Bucuresti

ro

25 Jul, 2010 17:11 950 Marime text

O misiune a Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de Jeffrey Franks, se va afla, în perioada 26 iulie - 4 august, la Bucureşti, pentru a încheia cea de-a cincea evaluare a îndeplinirii de către România a Acordului Stand-By, semnat în mai 2009. Concomitent, se va afla la Bucureşti şi o misiune a Comisiei Europene.

"În funcţie de încheierea celei de-a cincea evaluări a acordului stand-by cu România, eliberarea celei de a şasea tranşe, în sumă de 769 milioane de drepturi speciale de tragere, aproximativ 900 milioane de euro, va fi făcută la două zile lucrătoare după aprobarea de către Board-ul Executiv al FMI. Vizita FMI va avea loc în comun cu echipele de la Comisia Europeană şi Banca Mondială", a declarat la începutul lunii iulie reprezentantul FMI pentru România şi Bulgaria, Tonny Lybek.

Actuala misiune, care este una de revizuire a îndeplinirii condiţionalităţilor actualului acord şi va pune bazele pentru construcţia principalilor indicatori pentru anul care urmează, a mai spus oficialul FMI, care este de părere că 2011 va fi anul relansării economice a României.

Deşi unele voci de la Bucureşti au sugerat că ar putea fi cerută de la FMI mărirea ţintei de deficit fiscal, în special din cauza efectului inundaţiilor asupra activităţii economice, fostul ministru de finanţe, Mihai Tănăsescu, a infirmat această posibilitate.

Sursa: evz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii