Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:27 15 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova s-a întâlnit cu ministrul Transporturilor şi Comunicaţiilor din statul Qatar. S-a discutat și despre CN APM Constanța

ro

06 Nov, 2018 22:34 370 Marime text
Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, aflat în vizită oficială în Qatar cu delegaţia condusă de premierul României, s-a întâlnit marţi, 6 noiembrie a.c., la Doha, cu Jasim bin Saif Al Sulaiti, ministrul Transporturilor şi Comunicaţiilor din statul Qatar.

Potrivit unui comunicat transmis de Ministreul Transporturilor, cei doi oficiali au discutat despre Memorandumul de Înţelegere privind colaborarea dintre Compania de Management Portuar 'MWANI QATAR' şi Compania Naţională 'Administraţia Porturilor Maritime' S.A. Constanţa SA.

O altă temă de discuţie a fost Memorandumul de Înţelegere privind recunoaşterea reciprocă a certificatelor maritime în acord cu Convenţia Internaţională privind standardele de pregătire a navigatorilor (WTCW).

Această propunere de memorandum a fost analizată de Autoritatea Navală Română (ANR), autoritatea centrală de specialitate din subordinea Ministerului Transporturilor, în domeniul siguranţei navigaţiei şi al securităţii navelor.

ANR are toată disponibilitatea pentru asigurarea unei bune colaborări cu Autoritatea Maritimă din Qatar, pentru aplicarea corectă a reglementărilor maritime internaţionale în contextul în care nu aducem atingere Directivelor Europene, acordurilor şi Convenţiilor la care România este parte.

Cei doi oficiali au discutat şi despre modalităţi de aprofundare a cooperării bilaterale în ceea ce priveşte infrastructura de transport. Investiţiile în acest sector sunt sustenabile pe termen lung, indiferent de cât de mult va evolua tehnologia în domeniu. 

Ministrul Lucian Şova a declarat că investiţiile avute în vedere de Guvernul României asigură ţării noastre posibilitatea de a fi prezentă, pe termen lung, pe piaţa internaţională.

Ti-a placut articolul?

Comentarii