Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:50 21 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Toader, despre modificările aduse legilor justiției „Se prevede că pe viitor apelurile se vor judeca în complet format din trei judecători“

ro

15 Oct, 2018 11:32 452 Marime text
Apelurile vor fi judecate în complet de trei judecători din 2020, potrivit modificărilor aduse legilor justiţiei prin ordonanţa de urgenţă adoptată luni de Executiv şi prezentată de ministrul Tudorel Toader, transmite Agerpres.ro. 

"Se prevede că pe viitor apelurile se vor judeca în complet format din trei judecători. Consiliul Superior al Magistraturii s-a adresat în scris Ministerului Justiţiei cerând să amânăm intrarea în vigoare a acestei dispoziţii pentru că n-au cum să constituie complete din trei în condiţiile în care deja au deficit de judecători", a explicat el.


Toader a detaliat motivele amânării intrării în vigoare a acestei modificări.

"Să ne imaginăm că dacă, pe de o parte, mulţi s-ar pensiona, pe de altă parte, dacă mâine îi obligăm la apel în complet din trei, chiar ar avea un deficit major de personal şi atunci am dat curs solicitării CSM, amânând aplicarea acestei dispoziţii, în sensul că apelul din trei (...) judecători se va judeca începând cu 1 ianuarie 2020. 

Sursa: Agerpres.ro. 
Sursa foto: Facebook/Tudorel Toader

Ti-a placut articolul?

Comentarii