Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:41 24 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Mihai Fifor „Ziua Armatei României reprezintă un reper important pentru întreaga noastră națiune“

ro

25 Oct, 2018 09:56 337 Marime text
Astăzi se sărbătorește Ziua Armatei Române, iar cu această ocazie în toate garnizoanele din țară au loc festivități militare. Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor a transmis pe pagina sa de Facebook un mesaj pentru toți militarii. 

”Ziua Armatei României reprezintă un reper important, nu doar în calendarul tradițiilor militare, ci pentru întreaga noastră națiune, o zi în care cinstim trecutul glorios al armatei noastre, în care prețuim prezentul și ne gândim cu speranță la viitor.

La Păuliș și la Carei, în București și în marile orașe, în cimitirele și la monumentele comemorative de război din țară sau peste hotare, depunem astăzi coroane de flori și ne plecăm frunțile în semn de omagiu și veșnică pomenire a celor căzuți în marile războaie.

Sacrificiul și sângele eroilor națiunii au impus România în rândul statelor independente ale Europei sfârșitului de secol XIX - la Plevna, Grivița ori Smârdan.

Urmașii lor, prin răsunătoarele izbânzi de la Mărăști, Mărășești, Oituz și alte legendare câmpuri de bătălie ale Primului Război Mondial, făceau posibilă Marea Unire din 1918, pe care o cinstim în acest an, la Centenar.

Nu vom uita, niciodată, curajul celor răniți în ultimele două decenii în misiunile internaționale, ori în acțiunile desfășurate în țară. Le vom fi permanent aproape, lor și familiilor lor, pentru că Armata României a fost și va rămâne întotdeauna o familie unită.

Cu prilejul Zilei Armatei României, in calitate de ministru al apararii, doresc să transmit tuturor militarilor care își servesc țara sub drapel, în rândul cadrelor active, în rezervă sau retragere, cele mai alese gânduri de prețuire și respect.

Dumnezeu să binecuvânteze Armata României !

La multi ani!

Onoare si Patrie!” - este mesajul transmis de Mihai Fifor. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii