Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:58 17 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Justiției, Tudorel Toader anunță dotarea tuturor instanțelor de judecată cu echipamente de videoconferință

ro

10 Jan, 2019 14:47 381 Marime text
Ministerul Justiției a inițiat procedura de achiziție publică pentru dotarea tuturor instanțelor de judecată cu echipamente de videoconferință, a precizat ministrul JUstiției Tudorel Toader într-un mesaj postat pe Facebook. 

”Echipamentele care vor fi achiziționate vin în completarea dotării existente, la nivelul sistemului judiciar. În prezent, aproximativ 40% dintre instanțe nu sunt dotate cu astfel de echipamente. 
La nivelul instanțelor de judecată sistemele de videoconferință sunt folosite atât pentru operațiuni administrative, cât și în cadrul activităților cu specific judiciar cum ar fi videoconferința transfrontalieră (de ex. audiere de martori) sau videoconferință între instituții ale sistemului judiciar din România (de ex. audiere de persoane private de libertate direct din penitenciar, audiere martori cu identitate protejată etc.). 
Utilizarea acestor echipamente la nivelul instanțelor de judecată va contribui la creșterea calității actului de justiție și reducerea costurilor sistemului judiciar, prin utilizarea mijloacelor moderne și eficiente de comunicare la distanță.
În perioada 2016-2017, au fost transportate în vederea prezentării în fața organelor judiciare, în medie, aproximativ 157.000 de persoane private de libertate / an.
Începând cu luna decembrie 2017, toate penitenciarele din România sunt dotate cu sisteme de videoconferință” - se mai arată în mesajul ministrului Justiției. .

Sursa foto: Facebook/Tudorel Toader

Ti-a placut articolul?

Comentarii