Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Educației Evaluările naționale nu vor conta la admiterea în clasa a IX-a

ro

27 Apr, 2014 20:30 2085 Marime text

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, prezent la Caransebeș, a declarat astăzi, că zvonurile conform cărora rezultatele obținute de elevi la evaluarea națională vor conta la adimiterea în clasa a IX-a sunt false, anunță Agerpres.
Evaluarea națională pentru elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a a fost introdusă în premieră, din acest an școlar. Remus Pricopie a declarat că aceste evaluări au scopul de a testa cunoștințele elevilor și de a-i obișnui cu condițiile de examen. În perspectiva acestuia, evaluările naționale îi pregătesc pe elevi pentru admiterea din clasa a IX-a, declarân că notele nu vor avea niciun impact și copiii nu vor fi ierarhizați în funcție de aceste rezultate.
"Eu cred că noi ca profesori, ca școală, ca minister trebuie să ne facem datoria și să asigurăm cele mai bune condiții și șanse copiilor noștri. Acest lucru înseamnă să aducem copiii la grădiniță cât mai devreme, pentru că așa ei se obișnuiesc cu ideea de școală, educație, colectivitate, iar ulterior experiența de grădiniță le va permite ca în ciclul primar să performeze mai bine", a adăugat  ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie.
Sursa foto: agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii