Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:40 12 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2 Ministrul Dan Costescu – „Principala mea preocupare pentru care am venit la Constanța a fost Portul” (galerie foto)

ro

29 Mar, 2016 15:36 1777 Marime text
 
Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, este prezent în aceste momente în Constanța, la Baza Nautică CERONAV, unde susține o conferință de presă, asta dipă ce de dimineață a vizitat Portul Constanţa, unde a purtat mai multe discuţii atât cu sindicaliştii, cât şi cu operatorii portuari. La discuţii au participat şi reprezentanţii Companiei Naționale „Administrația Porturilor Maritime“ Constanța (CN APMC).
 
„Principala mea preocupare pentru care am venit la Constanța a fost Portul Constanța. Am avut discuții atât cu cei din conducerea portului, cât și cu reprezentanții operatorilor portuari și ai sindicatelor. Mi s-au semnalat o multime de probleme”, a precizat ministrul Dan Costescu în cadrul conferinței.
 
Unul dintre subiecte a fost cererea opertorilor portuari privind posibilitatea subînchirierii sau subconcesionării în port. De asemenea, un alt punct de discuție a fost masterplanul portului.
 
„Masterplanul portului trebuie să fie armonizat cu întreg masterplanul de transport la nivel de țară”, a menționat ministrul. 


UPDATE 2, ora 16.10:
 

Referitor la podul de la Agigea, ministrul Transporturilor nu a dorit să avanseze nicio dată la care ar putea fi închis podul de la Agigea. 
 
„Mai sunt două hobane de schimbat și terminăm. Problema acolo nu e tehnică, este de natură financiară”, a precizat Dan Costescu.
 
La finalul conferinței, ministrul a primit din partea directorului CERONAV, Ovidiu Sorin Cupșa un album cu Constanța, menționând că soția acestuia este din Constanța. UPDATE 1, ora 15.46:

„Am făcut o armonizare a listei de investiții care se va axa pe mai multe coordonate. Un prim program va fi operațiunea de dragare, referindu-ne la eliminarea mameloanelor de stâncă ce îngreunează navigația în zonele care au rămas la același nivel ca în anii 70”, a spus ministrul transporturilor.
 
Condorm spuselor lui Dan Costescu, această investiție realizată pe Poim va costa 39 de milioane de euro. Alte 5 milioane de euro vor fi utilizate pentru lucrări de dragare de mentenanță, care va începe în cel mai scurt timp. În cel mult o lună va fi în procedură de achiziție publică. Banii vor proveni de la buget în acest caz. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii