Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:37 18 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Miniştrii Educaţiei ar putea fi sancţionaţi cu tăierea salariului

ro

07 Oct, 2015 14:21 854 Marime text
Camera Deputaților a adoptat tacit un proiect de lege care prevede sancționarea cu tăierea a 30% din salariu pe șase luni a miniștrilor Educației care nu au prezentat anual în Parlament rapoartele privind starea învățământului, așa cum prevede legislația în vigoare, potrivit romaniatv.net.
 
Conform inițiatorului proiectului, deputatul liberal Raluca Turcan, Legea Educației Naționale obligă ministerul să publice un raport anual privind starea învățământului superior. Totodată, potrivit legii, ministerul este obligat să publice și să prezinte anual în Parlament raportul privind starea învățământului preuniversitar.
 
Raluca Turcan susține că, din anul 2012, Ministerul Educației nu a elaborat și nu a prezentat public aceste rapoarte, astfel încât toți miniștrii au încălcat legea. "Prin prezenta inițiativă legislativă, propunem sancționarea miniștrilor care nu au respectat legea cu tăierea a 30% din salariu pentru o perioadă de șase luni, dacă nu prezintă rapoartele privind starea învățământului românesc până la data de 1 martie a fiecărui an", se arată în proiect.
 
Sursa foto: România TV

Ti-a placut articolul?

Comentarii