Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:46 23 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Finanţelor Publice dă startul investiţiilor! Ce trebuie să faci pentru a primi finanţare nerambursabilă

ro

11 Jul, 2016 13:11 867 Marime text
Ministerul Finanțelor Publice anunță că de astăzi, 11 iulie 2016, a fost  deschisă sesiunea de înregistrare a Cererilor de acord pentru finanțare 
în baza unor scheme de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie, într-un comunicat remis ZIUA de Constanţa. Cererile se înregistrează până în 22.08.2016. 
Bugetul alocat este de 638 milioane de lei.

Cererile de acord pentru finanțare care nu au fost selectate în limita bugetului alocat sesiunii vor fi restituite întreprinderilor, prin poștă, cu confirmare de primire.

Analiza Cererilor de acord pentru finanțare selectate se realizează în termen de maximum 45 de zile lucrătoare de la data publicării pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice a rezultatului procesului de selecție. 

Obiectivul schemei de ajutor de stat îl reprezintă dezvoltarea regională prin sprijinirea realizării investițiilor cu importante efecte în economie. Se acordă sub formă de granturi, de la bugetul de stat, prin cheltuieli eligibile de natura activelor corporale și necorporale, precum și cele legate de închirierea construcțiilor aferente investiției inițiale.

Până în prezent, în baza schemei au fost aprobate 8 proiecte de investiții pentru care a fost aprobat un ajutor de stat în valoare de  396,9 milioane lei și care vor genera 2.528 noi locuri de muncă. 

Toate informațiile necesare pentru accesarea finanțării nerambursabile, sub formă de ajutor de stat se găsesc pe electronică a Ministerului Finanţelor Publice.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii