Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:41 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Finanţelor a vândut titluri de stat în valoare totală de 280 de milioane de lei

ro

18 Jul, 2016 16:18 753 Marime text
Ministerul Finanțelor Publice a reușit în primele cinci zile de la startul vânzării titlurilor de stat să atragă 7951 de investitori persoane fizice, de șase ori mai mult față de întreaga perioadă de subscriere din 2015. Valoarea totală a subscrierilor se apropie de 280 de milioane de lei, de aproape trei ori mai mult față de suma anunțată inițial se arată într-un comunicat remis ZIUA de Constanţa. 

Până în acest moment, suma minimă subscrisă a fost de 100 de lei, valoarea unui titlu de stat, iar cea maximă, 100 de mii de lei. Media zilnică de subscriere a fost săptămâna trecută de 55,3 milioane de lei și de 1590 investitori. 

Ministerul Finanțelor Publice își reafirmă intenția de a suplimenta emisiunea de titluri de stat pentru acest an în funcție de nivelul cererii. Scopul este acela de a răsplăti încrederea investitorilor persoane fizice în statul român.

Vă reamintim că oferta se derulează în perioada 11-29 iulie, dobânda fiind de 2,15% pe an. Titlurile au scadența în 2018, valoarea nominală fiind de 100 de lei. O singură persoană poate achiziționa cel mult 1.000 de  titluri, adică o valoare maximă de 100 de mii de lei. Titlurile de stat pot fi achiziționate, fără costuri, de la cele patru  bănci intermediare: BCR, BRD, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania. 
Veniturile generate de deținerea titlurilor de stat nu sunt impozitate.

În procesul de subscriere investitorii pot cumpăra titluri de stat fie prin una din băncile intermediare ale tranzacției, fie prin intermediul 
unei firme de brokeraj autorizată în acest scop. În cazul cumpărării prin băncile intermediare subscrierea se poate face fie cu numerar, caz în care se va deschide doar un cont de subscriere, fie prin indicarea unui cont bancar la banca respectivă sau la o altă bancă.

La scadență, așa cum deja am anunțat, Ministerul Finanțelor Publice va  organiza o loterie aniversară prin care 100 de persoane fizice, deținători de titluri de stat ale emisiunii aniversare, vor câștiga  premii de 1.000 de lei fiecare, indiferent de numărul de titluri  deținute.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii