Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de fiole de imunoglobulină vor fi aduse în România. Ce a declarat ministrul Sănătății

ro

02 May, 2018 21:05 1548 Marime text
De la începutul anului şi până în prezent au fost aduse în Romania un număr de 14 563 fiole de imunoglobulină, 7300 dintre acestea prin Mecanismul de Protecţie Civilă declanşat de către Ministerul Sănătăţii la începutul lunii martie 2018, conform unei informări a Companiei Naţionale "Unifarm" către Ministerul Sănătăţii.

Potrivit Ministerului Sănătății, în această după - amiază, alte 2500 de fiole de imunoglobulină au intrat în depozitul Companiei Naţionale UNIFARM şi urmează a fi distribuite către unităţile sanitare, în funcţie de solicitările acestora. În luna mai vor fi aduse încă 12 000 doze de imunoglobulină, dintre care 9000 prin Mecanismul de Protecţie Civilă.
 

"Avem în acest moment 5 tipuri de imunoglobulină disponibile pentru tratarea pacienţilor noştri pentru toate tipurile de imunodeficienţă- primară, secundară, sepsis sever. Spitalele pot comanda produsele necesare de la UNIFARM. Este foarte important că producătorii au început să revină pe piaţa românească în urma măsurilor luate de Guvernul României", a declarat Sorina PINTEA, ministrul Sănătăţii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii