Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial P.M. Viorica şi „imunoglobina“!

ro

08 Mar, 2018 00:00 2107 Marime text
Imunoglobulina - proteină a serului sangvin secretată de către plasmocite, provenite din limfocite (globule albe care intervin în imunitatea celulară) de tip B, ca reacţie la introducerea în organism a unei substanţe străine (antigen).
 
Imunoglobina“ - nu, nu este un sinonim al termenului „gloabă“, însă Viorica Dăncilă, premierul României, nu e capabilă să pronunţe corect cuvântul!
 
Tovarăşa Dăncilă a rostit ieri, în şedinţa de Guvern, de şase ori cuvântul „imunoglobină“ în loc de „imunoglobulină“, citind din sinteza pe care i-au scris-o, cel mai probabil, consilierii personali despre ceea ce reprezintă, în aceste zile, una dintre cele mai acute crize din sistemul de sănătate, alături de valul de decese la nivel naţional cauzate de gripă.
 
La începutul săptămânii, România a decis, oficial, să ceară ţărilor din UE şi NATO ajutor pentru a găsi anticorpi fără de care oamenii care suferă de boli rare de imunitate sunt în pericol sau mor nevinovaţi. Nu e rău că au făcut-o până la urmă, însă cum s-a ajuns aici? Asta este o mare problemă, lipsa răspunderii ministeriale! Omul numit politic astăzi este, mâine l-a schimbat partidul? Vor fi deranjaţi măcar cu o întrebare fostul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, sau fostul premier, Mihai Tudose? Ce pretenţii mai putem avea de la autorităţile statului român să asigure stocuri de medicamente vitale cu atâţia analfabeţi funcţionali în Guvern? Cine răspunde pentru consecinţele dramatice, de multe ori, asupra sănătăţii bolnavilor? De ce s-au retras de pe piaţă producătorii care asigurau 80% din necesarul imunoglobulinei? La ce a ajutat în 2017 eliminarea taxei clawback? Ne mai putem simţi în siguranţă în România condusă de „motostivuitoare“ şi „imunoglobine“?
Aş râde, dar nu pot de plâns!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii