Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:55 12 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Criza imunoglobulinei. Conducerea Ministerului Sănătăţii s-a întâlnit astăzi cu cele 5 mari companii producătoare de imunoglobulină umană

ro

07 Mar, 2018 20:19 360 Marime text
Echipa de conducere a Ministerului Sănătăţii s-a întâlnit astăzi cu cele 5 mari companii producătoare de imunoglobulină umană reunite în Asociaţia producătorilor de plasmă şi produse plasmatice.
 
Potrivit Ministerului Sănătăţii, în cadrul discuţiilor, producătorii de imunoglobulină au dat asigurări că vor demara, începând din această lună, procedurile pentru redirecţionarea pe piaţa din România de pe celelalte pieţe europene a unor cantităţi de imunoglobulină necesare în tratarea imunodeficienţelor primare şi a bolilor autoimune.
 
De asemenea, producătorii au informat despre faptul că apariţia unor discontinuităţi în procesul de fabricaţie a imunoglobulinei sunt cauzate în special de lipsa materiei prime. Autorităţile române vor lua în calcul intenţia de a stabili, împreună cu reprezentanţii producătorilor de derivate din plasmă, procedurile şi condiţiile în care se poate colecta plasma de la donatori români pentru a fi folosită ca materie primă de către companiile producătoare de imunoglobulină.
 
Prin asigurarea materiei prime, România poate reduce considerabil costurile de achiziţie a acestor produse şi ar asigura continuitatea produselor pe piaţă.
 
În urma declanşării Mecanismului de Protecţie Civilă pentru achiziţia imunoglobulinei pentru imunodeficienţe primare din statele membre UE şi NATO, aproximativ 70 de state au achiesat la acest sistem şi caută soluţii pentru a sprijini România.
 
Ministerul Sănătăţii va centraliza toate propunerile pe care le va primi, în vederea achiziţionării prin Compania Naţională UNIFARM S.A a cantităţilor de imunoglobulină necesare pentru tratamentul pacienţilor cu imunodeficienţă primară pentru o perioadă de două luni.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii