Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:29 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul a decis acordarea unui ajutor de stat către SC Unifarm SA pentru aprovizionarea cu imunoglobulină

ro

21 Mar, 2018 17:43 1624 Marime text
În şedinţa de Guvern de astăzi a fost aprobată Ordonanţa de Urgenţă privind acordarea unui ajutor de stat către SC Unifarm SA pentru aprovizionarea cu imunoglobulină necesară activităţii de prevenire a deceselor şi agravării bolilor generate de lipsa imunoglobulinei umane, activitate care a fost declarată printr-un Memorandum, aprobat tot în cadrul şedinţei de Guvern de astăzi, drept serviciu de interes economic general, informează Ministerul Sănătății. 
 
Astfel, prin decizia de astăzi, s-a acordat un ajutor de stat individual către SC Unifarm SA în valoare de 44.27 mil lei, suplimentând astfel bugetul Ministerului Sănătăţii pe anul 2018 din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, cu respectarea prevederilor referitoare la aplicarea normelor în materie de ajutor de stat în cazul serviciilor de interes economic general.
 
În ciuda eforturilor depuse de Ministerul Sănătăţii încă din anul 2017, există o lipsă acută de pe piaţa din România a imunoglobulinei umane. România a solicitat sprijinul statelor membre ale Uniunii Europene prin intermediul Mecanismului European de protecţie civilă stabilit în baza Deciziei 1313/2013 a Parlamentului şi Consiliului European pentru furnizarea oricărei cantităţi disponibile de imunoglobulină umană.
 

"A fost necesar acest demers. Criza de imunoglobulină a durat prea mult şi are un impact vital asupra multor pacienţi care aşteaptă acest medicament. În perioada în care tratamentele vor fi asigurate în acest mod, vom căuta soluţii pe termen lung pentru a ne asigura că nu mai ajungem în astfel de situaţii", a declarat Sorina Pintea , ministrul Sănătăţii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii