Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:29 23 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Daraban a primit vizita unor deputaţi din Parlamentul Norvegiei. Află ce au pus la cale

ro

04 Sep, 2014 17:19 1098 Marime text
Comisia Permanentă pentru Finanţe Publice din Parlamentul Norvegiei este interesată de creşterea cooperării economice cu România, transmite Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

Preşedintele CCIR a primit, astăzi, 4 septembrie a.c., vizita delegaţiei Comisiei Permanente pentru Finanţe Publice din Parlamentul Norvegiei, formată din deputaţi Gjermund Hagesæter, Hans Andreas Limi şi Tom E.B. Holthe.

Discuţiile care au avut loc în cadrul acestei întrevederi s-au axat pe creşterea economică a României şi pe oportunităţile de investiţii norvegiene în proiecte de dezvoltare durabilă pe teritoriul ţării noastre. În acest sens, au fost evidenţiate avantajele strategice de care România dispune, ca ţară membră a Uniunii Europene cu cel mai mare port la Marea Neagră, inclusă în coridorul European nr. 7 de transport fluvial - canalul Dunăre-Main-Rhin şi rută de tranzit pentru ţările europene fără ieşire la mare sau ocean, potrivit unui comunicat de presă.

“Suntem foarte interesaţi de identificarea unor arii în care putem creşte cooperarea economică între România şi Norvegia”, a spus Gjermund Hagesæter, liderul delegaţiei scandinave.

La rândul său, Preşedintele CCIR a accentuat că “România are nevoie de  investiţii în sectoarele care ţin de producţia de energie. Trebuie dezvoltată, în special, infrastructura coridoarelor de distribuţie a energiei electrice. Investiţii suplimentare sunt necesare şi pentru infrastructura de transport auto, feroviar şi fluvial. Pe de altă parte, agricultura are un potenţial uriaş, având în vedere că dispunem de mai bine de trei milioane de hectare de teren agricol neutilizat. Atragerea fondurilor de dezvoltare oferite de Uniunea Europeană, precum şi a celor oferite de Norvegia, sunt esenţiale pentru creşterea economică a României”, a spus Mihai Daraban.

La 31 decembrie 2013 erau înregistrate în România 329 societăţi cu capital norvegian de aproximativ 73 milioane euro, ocupând locul 31 în topul investitorilor străini din România, se menţionează în comunicat. De asemenea, valoarea schimburilor comerciale a fost de 742,99 de milioane de euro, în creştere cu 40,23% faţă de 31 decembrie 2012. Prin urmare, soldul balanţei comerciale este pozitiv pentru România, respectiv + 448,47 milioane euro.

Ti-a placut articolul?

Comentarii