Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:55 25 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Toate firmele din România vor fi obligate să plătească o taxă pentru promovare. Anunțul conducerii CCIR

ro

28 Apr, 2022 09:52 616 Marime text
Mihai Daraban, foto: ZIUA de Constanța

Toate firmele din România vor fi obligate, înainte de depunerea bilanţului la ANAF, să plătească o contribuţie pentru a fi incluse într-un catalog pentru promovarea companiilor româneşti, a declarat, miercuri, 27 aprilie, Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR). 
 

Obligativitatea a fost inclusă într-un proiect de modificare a Legii 335/2007, Legea camerelor de comerţ din România, proiect aflat în dezbatere parlamentară. 

Conform acestuia, reglementarea propusă are în vedere includerea tuturor antreprenorilor din România într-un catalog al firmelor, care să genereze vizibilitate şi oportunităţi reale de promovare şi internaţionalizare.
 

„Ne preocupă promovarea investiţiilor în România.

Nu putem face minuni în ceea ce priveşte exportul, există 25.770 de exportatori înregistraţi în România, dar primii 100 înregistrează 50% din tot exportul şi doar două firme sunt cu capital 100% românesc.

Primii 1.000 înregistrează 81% din tot exportul şi 148 de firme au capital 100% românesc. Cu realism vă spun că exportul îl fac în special firmele străine.

Promovarea lipseşte cu desăvârşire. Avem nevoie să sprijinim produsele româneşti cu valoare adăugată mare", a menționat Mihai Daraban, într-o conferință de presă.


Mihai Daraban a precizat că vor fi sprijinite acele investiţii care creează bunuri de larg consum pentru satisfacţia românilor.
 

„Importurile de anul trecut au ajuns la 98,4 miliarde de euro.Statul să ne spună în ce a constat această cifră, ca să ne facem temele. Noi nu suntem într-o criză economică, ci într-o criză a preţurilor mari, suntem o economie de subcontractori, nu avem un brand românesc cu valoare adăugată mare la export", a afirmat acesta.


Conform sursei citate, este necesară realizarea unui catalog al firmelor unde să fie evidenţiată din ce a fost realizată cifra de afaceri, astfel încât datele să exprime realitatea din teren, ceea ce nu se întâmplă acum la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.
 

„La ONRC sunt foarte multe coduri CAEN şi nu ştim ce fel de activitate are firma respectivă. Este vorba despre o contribuţie pentru promovare, vă rog să nu o numiţi taxă. Acest proces nu poate fi făcut gratis.

Avem cel mai subfinanţat sistem cameral. Suma este modică, dar puţin de la mulţi se strâng suficienţi bani pentru promovare", a mai spus el.


În acest fel, se vor strânge aproximativ 18 milioane de euro pe an, fonduri care vor fi împărțite la cele 42 de camere judeţene de comerţ şi industrie. 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii