Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine controlează firmele Midmar Star SRL și Global Defense Logistics, licitație câștigată la Garda de Coastă (DOCUMENT)

ro

25 Feb, 2023 00:00 2221 Marime text
 
 
 
  • Midmar Star SRL este controlată de Gabriel Bercea și Steluţa Bercea, fiecare deținând câte 50% din capitalul social, cei doi fiind și administratori.  
  • SC Global Defense Logistics SRL este controlată de Moran Tevfik Lutfi, cu 48,18%, Ozbek Haldun, cu 16,05%, Gelasakis Ioannis, cu 15%, dar și de Gabriel Daraban și de fratele său Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), fiecare deținând câte 10,38%.
 
 
Garda de Coasta achiziționează servicii de agenturare nave pentru anul 2023. Potrivit licitatiapublica.ro, contractul a fost atribuit societăților Midmar Star SRL, cu sediul în Valu lui Traian, și Global Defense Logistics SRL, din Constanța.
 
Conform sursei mai sus precizate, contractul prevede agenturarea navelor aparținând Poliției de Frontieră Române pe durata deplasării şi desfăşurării misiunilor internaţionale în anul 2023.
 
Acordul cadrul încheiat cu cele două companii variază între 3.431.120 de euro și 3.436.420 euro.
 
Midmar Star SRL
 
Potrivit Confidas.ro, compania Midmar Star SRL a fost fondată în anul 2008, se ocupă de „activităţi de servicii anexe transportului pe apă“ și este controlată de Gabriel Bercea și Steluţa Bercea, fiecare deținând câte 50% din capitalul social, cei doi fiind și administratori.  
 
Cei doi mai apar în Midmar Callatis SA, Midmar Callatis Green Energy SRL, toate cu sediul în Constanța.
 
Compania Midmar Star SRL a încheiat trei contracte de achiziții publice în valoare totală de 24.329.549,73 de lei, autoritatea contractantă fiind Garda de Coastă, potrivit Confidas.ro
 
Pentru anul 2021, Midmar Star SRL, cu cinci angajați, a raportat o cifră de afaceri de 2.650.880 de lei, cheltuieli de 2.175.356 de lei și un profit net de 610.102 de lei.
 
Midmar Callatis SA
 
Potrivit datelor furnizate de Confidas.ro, compania Midmar Callatis SA are sediul în Mangalia, pe strada Vasile Alecsandri, a fost fondată în 2005, iar ca asociați apar: Michaela Gheorghiu, Decebal Ilina și Constantin Mureşanu, fiecare deținând câte 22,5% din capital, alături de Canyon Creek SRL - deține 10% din capital, Itu Aurel – 7,2% din capital, Preda Ion – 4,5% din capital, Bercea Gabriel - 3,6% din capital, Bercea Steluța - 3,6% din capital și Hudițeanu Ana Mihaela, tot 3,6% din capital.
 
Așa cum precizam și în edițiile trecute, Decebal Ilina este un general de armată care a îndeplinit funcția de șef al Departamentului de Informații al Armatei și secretar de stat pentru Industria de Apărare în Ministerul Industriei și Resurselor, conform wikipedia.
 
În continuare, potrivit Confidas.ro, Decebal Ilina mai administrează Pro Optica SA, din București, firmă fondată în 1992 și specializată în cercetare și dezvoltare în alte ştiinţe naturale şi inginerie, iar în trecut a figurat în Total Consulting & Trading Grup SA și în Cube Consulting Company SRL, ambele din București, radiate.
 
Pro Optica SA
 
Potrivit Confidas.ro, compania Pro Optica SA - controlată în trecut de vedeta de televiziune Florin Călinescu - a încheiat 18 contracte de achiziții publice în valoare totală de 34.514.897,49 lei.
 
Pro Optica SA este controlată de Global Synergy Consult SRL, din București (al cărei asociat unic și administrator este Marinică Mîrzu-Dănilă), cu 98,15%, dar și de o Lista de Acționari, cu 1,84%.
 
Midmar Callatis Green Energy
 
Midmar Callatis Green Energy SRL are sediul în Valu lui Traian, se ocupă de repararea şi întreţinerea navelor şi bărcilor și este controlată de Gabriel Bercea și de Steluţa Bercea.  
 
Global Defense Logistics SRL
 
Potrivit Confidas.ro și Registrul Comerțului, SC Global Defense Logistics SRL are sediul social în Constanţa, se ocupă de servicii anexe transportului pe apă și este controlată de Moran Tevfik Lutfi, cu 48,18%, Ozbek Haldun, cu 16,05%, Gelasakis Ioannis   - 15%, dar și de Gabriel Daraban și de fratele său Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), fiecare deținând câte 10,38%.
 
SC Global Defense Logistics SRL este administrată de Gabriel Daraban, potrivit Confidas.ro.
 
Compania Global Defense Logistics SRL a încheiat un contract de achiziții publice în valoare totală de 10.318.172, autoritatea contractantă fiind Garda de Coastă.
 
Pentru anul 2021, cu 12 angajați, firma a raportat o cifră de afaceri de 361.397.836 de lei, cheltuieli de 351.405.061 de lei și un profit net de 14.839.919 de lei.
 
Potrivit Confidas.ro, Mihai Daraban apare în Global Defense Logistics SRL și în Expolitoral SRL (administrator), iar în trecut a figurat în Tomis Consulting Expert SRL (reprezentant asociat persoană juridică) și în Dystos Mar SRL, radiate.
 
Expolitoral SRL are sediul social în Constanţa, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, se ocupă de activităţi de organizare a expoziţiilor, târgurilor şi congreselor și este controlată, potrivit Confidas.ro, de Camera de Comerț, Industrie și Navigație - asociat unic, potrivit Confidas.ro. 
 
Expolitoral SRL a declarat un profit net pentru anul 2021 de 2.079 de lei.   
 
Tot potrivit Confidas.ro, Gabriel Daraban apare în Global Defense Logistics SRL, Dynalog Logistic SRL, Gedvec SA, iar în trecut a figurat în Tehno Consulting SRL – radiată.
 
Dynalog Logistic SRL are sediul social în Constanţa, port, se ocupă de activităţi de servicii anexe transportului pe apă și este controlată de Moran Tevfik-Lufti, cu 50%, și de Ozbek Haldun și Daraban Gabriel, fiecare cu câte 25%. Ozbek Haldun apare ca administrator. Pentru anul 2021, firma a declarat un profit de 144.063 de lei, potrivit Confidas.ro.  
 
Compania Dynalog Logistic SRL a încheiat 16 contracte de achiziții publice în valoare totală de 22.896.052,51 lei.
 
Potrivit Confidas.ro, Moran Tevfik Lutfi mai apare în Habiteko SRL, Global Defense Logistics SRL, Shipsup SRL, Habitulia Building Enterprise SRL și în Gedvec SA. În trecut el a figurat în Chocolitious SRL, T&H Housing Office SRL și în Home Box Office SRL, radiate.
 
Ozbek Haldun apare în Habiteko SRL, Global Defense Logistics SRLGedvec SA și în Dynalog Logistic SRL, iar în trecut a figurat în T&H Housing Office SRL și în Home Box Office SRL, radiate.
 
În secțiunea „Documente“ puteți consulta anunțul de atribuire a contractului, de pe licitatiapublica.ro.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
Sursa documentare: Confidas.ro și portal licitatiapublica.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Mihai Daraban, reales la șefia Camerei de Comerț și Industrie a României
 
Ce firmă va inspecta plutele de salvare deținute de Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța (DOCUMENT)
 
Schimbare de cenzor la Gedvec SA. Ce mandat a primit administratorul societății, Gabriel Daraban
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii