Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:59 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihaela Ela Udrea, șase infracțiuni de luare de mită

ro

22 Sep, 2015 14:25 1127 Marime text
 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei UDREA MIHAELA ELA, director al Direcției Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din cadrul Ministerului Sănătății, sub aspectul săvârșirii a 6 infracțiuni de luare de mită, din care 2 în formă continuată.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
În perioada 16.04 – 27.08.2015, inculpata Udrea Mihaela Ela a primit, în biroul său din cadrul Ministerului Sănătății, de la un număr de șase persoane, sume de bani (în total 7.500 lei şi 500 de euro) și produse cosmetice, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la avizarea unor puncte de lucru farmaceutice.
În același context, la data de 27 august 2015, procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatei fiind găsită suma de 2.000 lei.
Cu ocazia percheziției, în biroul inculpatei au fost găsite sume de bani totalizând suma de 4.265 lei și mai multe produse cosmetice.
 
În cauză, în vederea confiscării, procurorii anticorupție au dispus luarea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra tuturor sumelor care au făcut obiectul infracţiunilor de corupţie reţinute în sarcina inculpatei Udrea Mihaela Ela.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Sursa foto: aktual24.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii