Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:05 20 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajul Avocatului Poporului cu ocazia Zilei mondiale a Justiției Sociale

ro

20 Feb, 2019 16:02 515 Marime text
Avocatul Poporului a transmis un mesaj cu ocazia  Zilei mondiale a Justiției Sociale.

Puteți citi mai jos conținutul integral al mesajului: 

La cea de a 62-a Adunare Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, care s-a desfășurat în noiembrie 2007, s-a stabilit ca ziua de 20 februarie să marcheze Ziua Mondială a Justiției Sociale, dorindu-se ca dezvoltarea din acest domeniu să asigure protejarea şi consolidarea demnităţii umane.

Reprezentanţa ONU, Reţeaua Naţională Antisărăcie–Includere Socială (RENASIS) şi Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din România (FOND) au celebrat această zi, pentru prima dată, în 2009.

Celebrarea Zilei mondiale a Justiției Sociale are scopul de a întări eforturile pentru eradicarea sărăciei, promovarea unui mediu de lucru decent, a egalității între sexe, a accesului fără restricţii la bunăstarea socială şi justiţie, precum și a parteneriatelor pentru promovarea justiției sociale. Justiția socială presupune și eliminarea oricăror bariere de ordin social, economic, religios, politic și cultural. 

Avem nevoie și trebuie să construim societăți solidare și puternice, bazate pe echitate socială și economică, pe eforturi susținute de a combate orice cauză de inegalitate și discriminare, precum și pe respectarea drepturilor fundamentale ale fiecărui cetățean.

Totodată, avem datoria de a găsi soluții pentru integrarea persoanelor social-vulnerabile, precum și asigurarea respectării drepturilor acestora, oferindu-le speranța într-un viitor mai bun.       
 
          Avocatul Poporului,
 
   
        Victor CIORBEA

Ti-a placut articolul?

Comentarii