Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Merkel şi Putin, invitaţi la comemorările de la Auschwitz

ro

18 Nov, 2014 22:22 1462 Marime text
Președintele ceh Milos Zeman i-a invitat pe șefii de stat ai puterilor învingătoare în cel de-al Doilea Război Mondial, între care și președintele rus Vladimir Putin, la ceremoniile prilejuite de împlinirea a 70 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare nazist de la Auschwitz, a anunțat președinția cehă, relatează AFP.
 
Aceste comemorări, organizate pe 26 și 27 ianuarie de către Congresul European Evreiesc, vor include un forum la Praga și la Terezin (Theresienstadt), la care au fost invitați reprezentanții parlamentelor din 47 de țări.
 
Potrivit organizatorilor forumului “Let My People Live”, cancelarul german Angela Merkel se află, de asemenea, printre invitați. Cancelarul german, precum și președinții francez François Hollande, rus Vladimir Putin și ceh Milos Zeman vor susține discursuri la încheierea lucrărilor forumului.
 
Aproximativ 1,1 milioane de persoane, dintre care un milion de evrei din diferite țări din Europa, au fost ucise între 1940 și 1945 în lagărul de la Auschwitz-Birkenau construit de Germania nazistă în sudul Poloniei ocupate. Muzeul de la Auschwitz, devenit simbol al Holocaustului, este vizitat anual de peste un milion de persoane.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii