Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mercedesul lui Ceaușescu a fost vândut la licitație

ro

20 Mar, 2016 00:11 2869 Marime text
 
Casa de licitaţii Bonhams a organizat, astăzi, la Stuttgart o licitaţie în cadru căreia un autoturism Mercedes care i-a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu a fost cumpărat contra sumei de 49.450 euro. Când a fost prezentată maşina, a fost menţionat sistemul de siguranţă instalat de Securitate, în anii 1970. Nicolae Ceauşescu era deja în fruntea statului român de câţiva ani, când şi-a achiziţionat acest Mercedes-Benz 350 SL, în 1973.
 
Prezentarea maşinii, pe care o face casa de licitaţii, a pus accent pe regimul dictatorial de la Bucureşti, de dinainte de 1989, regim care a împovărat populaţia, forţată să ducă adevărate lupte cotidiene pentru supravieţuire.
 
În 1999, Guvernul român a scos la licitaţie averea dictatorului Nicolae Ceauşescu, iar printre obiectele vândute a fost şi acest Mercedes-Benz, care, la acea vreme, parcursese doar 4.038 kilometri. Maşină a fost recondiţionată cu piese furnizate de Mercedes-Benz România. Până în 2007, a atins 17.500 kilometri la bord, iar de atunci nu a mai fost condusă.
 
Vehiculul păstrează elemente din sistemul de siguranţă instalat de vestită poliţie politică a regimului comunist de la Bucureşti, Securitatea.
 
În mod ironic, suma licitată va fi donată Fundaţiei "Bunul Samaritean" din România, care sprijină peste 60 de copii orfani, cu nevoi speciale. MercIonel Melinte, vicepreşedintele Fundaţiei "Bunul Samaritean" din Nicoreşti, judeţul Galaţi, a afirmat că maşina are certificat din care reiese că i-a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu, proprietarul fiind un bărbat din Irlanda, Conor Hughes.

sursa foto: irishtimes.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii