Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:42 20 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medicii reclamă că nu pot activa cardul de sănătate, CNAS le oferă aplicaţia pentru compatibilitate

ro

10 Feb, 2015 14:40 836 Marime text
Mai mulţi medici se plâng că nu pot activa cardul de sănătate, întrucât sistemul este blocat, iar reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate le recomandă să ia gratuit aplicaţia sau să solicite sprijin pentru compatibilizarea soft-ului personal cu cel al CNAS, informează Mediafax.

De la 1 februarie a început oficial activarea cardurilor de sănătate, la medicul de familie, în ambulatoriul de specialitate şi în spital, astfel încât la 1 mai, când aplicaţia va fi obligatorie, să nu mai fie probleme.

Unii medici de familie se plâng însă că, la zece zile de la demararea oficială a programului, nu au reuşit activarea cardurilor de sănătate ale pacienţilor, notează Mediafax.

Preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, a declarat, pentru Mediafax, că acolo unde nu a putut fi activat cardul, poate fi o problemă de incompatibilitate între sisteme.

„Furnizorii care utilizează altă aplicaţie decât cea pusă la dispoziţie în mod gratuit de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate au obligaţia de a compatibiliza sistemul personal cu cel al CNAS. În normele de validare a contractului cadru privind acordarea asistenţei medicale este stipulat clar că toate raportările se depun obligatoriu în sistem compatibil cu aplicaţia CNAS. Astfel, fie iau aplicaţia gratuit de la noi, fie aduc un specialist pentru a compatibiliza cele două sisteme", a mai spus preşedintele CNAS, scrie Mediafax.

Potrivit conducerii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, până la 1aprilie 2015 va fi implementată o soluţie unitară de helpdesk la nivel central, pentru optimizarea şi simplificarea tuturor procedurilor privind sistemul informatic al CNAS.


Sursa: Mediafax
Sursa foto: rfi.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii