Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:31 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medici voluntari din Turcia vor acorda consultaţii gratuite copiilor din Dobrogea

ro

25 Sep, 2012 18:51 1386 Marime text
O echipă de medici voluntari din Turcia va efectua în perioada 26-29 septembrie 2012 consultații gratuite copiilor provenind din familii defavorizate din Dobrogea. Echipa formată din 15 persoane - 9 medici specialiști, 1 audiolog, 3 asistente medicale și 2 membri ai personalului administrativ, toți membri ai Asociației de Voluntari în Domeniul Sănătății și Mediului va consulta gratuit copiii din localitățile constănțene Medgidia, Cobadin, Băneasa și Babadag, județul Tulcea.

În cadrul activității va fi evaluată starea de sănătate a circa 500 copii turci, tătari și români, provenind din familii defavorizate. Mai mult, un medic specialist în chirurgie și un urolog vor efectua circumcizia a 100 copii.

Copiii și tinerii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani din Medgidia, Cobadin, Dobromir / Băneasa și Babadag vor beneficia de consultații de pediatrie generală, ORL, dermatologie, medicină dentară, consultații privind deficiențele de vedere și auz, oferite de medici specialiști. Băieții vor beneficia și de un consult neurologic, iar la Spitalele din Medgidia, Băneasa și Babadag se va face circumcizia a 100 copii. Acțiunea se desfășoară cu sprijinul logistic al instituției spitalicești susmenționate și al firmei românești MEDAS, care va pune la dispoziția echipei aparatură medicală.





Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii