Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:15 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medic trimis în judecată pentru luare de mită. Ce sumă de bani a solicitat unei paciente pentru efectuarea unei cezariene

ro

22 Feb, 2018 12:21 1587 Marime text
Ca urmare a finalizării urmăririi penale de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București și a activităților realizate de către lucrătorii din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Direcția Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti și Județul Ilfov (D.A.M.B.J.I.) în baza delegării de competență, la data de 19.02.2018 s-a dispus trimiterea în judecată prin rechizitoriu a unui medic din cadrul unei unități medicale de pe raza municipiului București, sub măsura preventivă a controlului judiciar, pentru săvârșirea infracţiunii de luare de mită.

Potrivit DGA, în fapt, la data de 18.08.2017 s-au înregistrat la D.G.A. – D.A.M.B.J.I., două denunțuri prin care s-a sesizat faptul că medicul i-a pretins unuia dintre denunțători, suma totală de 1.000 de lei, pentru efectuarea unei operaţii de cezariană, în cazul unei persoane al cărei aparținător era acesta.

”Ca urmare a activității de cercetare efectuate în cauză, la data de 18.08.2017, medicul a fost prins în flagrant de către organele de poliție judiciară din cadrul D.A.M.B.J.I., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, după ce a primit suma de 500 de lei, din suma totală pretinsă anterior, pentru efectuarea operației. Totodată, din cercetări a mai rezultat faptul că inculpata a mai pretins suma de 700 de lei de la un alt martor, pentru efectuarea unei operații de cezariană, sumă pe care a primit-o la data de 19.09.2017” - au transmis procurorii DGA.

La documentarea cazului s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Tehnic din cadrul D.G.A.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii