Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:57 30 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marina Militară Română, la 158 de ani de la înființare. Cine și când a pus bazele

ro

22 Oct, 2018 18:38 1755 Marime text
La data de 22 octombrie 1860, Domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat decretul de unire a flotilelor Moldovei și Munteniei, punând bazele Marinei Militare Române moderne.

Pentru a marca acest eveniment, Statul Major al Forțelor Navale a inaugurat luni, 22 octombrie, o expoziție permanentă de obiecte reprezentative de marină la sediul Palatului Parlamentului din București, în sala de ședințe a Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților.

Expoziția conține două lucrări realizate de către pictorii Niculae Găgeanu și Alexandru Ghinea, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România și colaboratori ai Cercului Militar Mangalia, o panoplie cu noduri marinărești realizată de maistrul militar clasa a II-a Romeo Pascu, de la Școala de Aplicație a Forțelor Navale, și o timonă.

Colecția a fost oferită membrilor comisiei de către contraamiralul de flotilă Mihai Panait, locțiitorul pentru Operații și instrucție al șefului Statului Major al Forțelor Navale, iar un grup de elevi de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale a intonat imnul marinarilor „Călători pe drumuri de ape”. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii