Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:46 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maratonul Resuscitării Constanţa 4 din 5 stopuri cardio-respiratorii se întâmplă acasă. Iată cum poţi salva viaţa unui om

ro

06 Sep, 2019 12:23 1848 Marime text
Pe 14 septembrie, la Constanţa, o să aibă loc un eveniment de amploare, în care oamenii vor putea afla importanţa vieţii. Între orele 12:00-21:00 - va avea loc un curs de prim ajutor cu participare gratuită a cetăţenilor.

Evenimentul va avea loc la VIVO! Mall din Constanţa. În cadrul evenimentului, împreună cu peste 50 de medici, paramedici, asistenți, formatori și voluntari ai Fundaţiei pentru SMURD, constănţenii vor exersa pe manechine, în cadrul stațiilor practice, cum recunoasc și cum trebuie să acționeze în cazul unui stop cardiorespirator.

Maratonul va cuprinde peste 15 stații practice cu câte 2 instructori fiecare, ce vor oferi cursuri succesive a câte 30 de minute. Acestea se vor relua pe toată durata evenimentului pentru fiecare grup de participanți.

"În toată această agitație care ne înconjoară și care se manifestă la fiecare pas, uităm, din păcate, un aspect extrem de important, ce practic ne definește pe noi, ca oameni. Arta de a dărui.

Dăruim emoții, dăruim clipe, dăruim iubire și lista poate continua.

Dar ce facem când suntem puși în situația de a dărui viață unui suflet îngenuncheat și neputincios? Ce facem atunci când nu este nimeni în jurul nostru pentru a ne ajuta să salvăm persoana dragă sufletului nostru?

Oferă-ți 30 minute și învață să te implici!
Noi atât vă cerem...timp pentru a ne lăsă să vă învățăm ce înseamnă să acorzi primul ajutor.

Maratonul Resuscitării este un eveniment public organizat sub forma unui curs de prim ajutor de dimensiuni crescute, având ca scop creșterea gradului de conștientizare în rândul populației asupra importanței dobândirii cunoștințelor de prim ajutor, prin instruirea unui număr cât mai mare de participanți", a transmis  Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

4 din 5 stopuri cardiorespiratorii se întâmplă acasă.

Dacă până la sosirea echipajelor de urgență victima nu beneficiază de manevre de resuscitare din partea oamenilor din jur, șansele ca aceasta să supraviețuiască scad cu 10 % în fiecare minut care trece.

Având în vedere datele menționate mai sus, este lesne de înțeles că dacă ne confruntăm vreodată cu o situație în care suntem martor al unei persoane intrate în stop cardiorespirator, șansele de supraviețuire a victimei depind în cea mai mare măsură de reacția celor din jur. Recunoașterea rapidă a stopului cardiorespirator, apelarea serviciilor de urgență prin numărul unic 112 și aplicarea manevrelor de resuscitare până la preluarea victimei de către echipajele medicale de urgență se dovedesc a fi vitale pentru șansele de supraviețuire și recuperare cu un deficit neurologic cât mai redus.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii