Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai multe kilograme de tutun, ridicate de polițiști în vederea confiscării. Un bărbat a fost reținut

ro

15 Dec, 2018 14:50 1615 Marime text
 Vineri, 14 decembrie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în timpul unor verificări, au reținut un bărbat, în vârstă de 28 ani, din București, după ce acesta a fost depistat cu 10 kg tutun mărunțit asupra sa, în scopul comercializării către diferite persoane fizice.
 
La data menţionată, poliţiști din cadrul Secției 4, în timpul desfășurării activităților specifice, au depistat un bărbat de 28 ani, din București, deplasându-se cu 10 kg tutun mărunțit asupra sa.
 
Ulterior, în baza mandatului de percheziție domiciliară emis de către Judecătoria Sectorului 1, la domiciliul acestuia a fost găsită și ridicată cantitatea de de 143 kg tutun mărunțit, pe care persoana în cauză intenționa să o comercializeze către diferite persoane fizice.
 
De asemenea, soția celui în cauză a fost depistată părăsind locuința de domiciliu cu un autovehicul în portbagajul căruia se aflau 13 kg tutun.
 
În urma administrării probatoriului, bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 ore, fiind prezentat magistraților cu propunere legală.
 
Valoarea totală a prejudiciului este de 66.400 lei și reprezintă valoarea accizei datorată Bugetului Consolidat al Statului.
 
Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “deținere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării peste limita a… 1 kg tutun de fumat…”.
 
Se face  precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii