Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:51 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Magistrații de la ÎCCJ au stabilit când vor da sentința definitvă în cazul fostului deputat Vlad Cosma. Ce acuzații i se aduc fostului parlamentar

ro

19 Feb, 2018 19:10 1626 Marime text
Magistrații de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie vor pronunţa pe 5 martie sentinţa definitivă în dosarul în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a fost condamnat în primă instanţă la opt ani închisoare, iar fiul acestuia, fostul deputat Vlad Cosma, a primit 5 ani închisoare, informează Agerpres.ro
 
Luni, la ultimul termen al procesului, Mircea Cosma a dat o declaraţie amplă în faţa unui complet format din cinci judecători, în care a negat, pe parcursul a două ore şi jumătate, toate acuzaţiile pe care i le aduce DNA.
 
Pentru a fi convingător, Mircea Cosma le-a prezentat judecătorilor planşe cu sumele de bani pe care ar fi reuşit să le economisească la derularea contractelor de la CJ Prahova, susţinând că nu i se poate imputa niciun prejudiciu.
 

"Resping toate acuzaţiile. Judeţului Prahova i se spune în glumă al 53-lea stat al SUA. Volumul de investiţii a dus la crearea a 11 parcuri industriale cu un total de 46.000 de angajaţi. Ar fi trebuit să primesc o decoraţie pentru asta. (...) Nu am crezut că există atâta minciună într-un proces", le-a spus Mircea Cosma judecătorilor.

 
Tot acum, avocatul lui Vlad Cosma a depus în instanţă ca probă un stick cu înregistrări ale discuţiilor purtate de fostul deputat cu procurori de la DNA Ploieşti.
 
De asemenea, un avocat de la Consiliul Judeţean Prahova a anunţat că instituţia nu se constituie parte civilă în dosar, deoarece nu a constatat producerea vreunui prejudiciu.
 
În noiembrie 2016, Mircea Cosma a fost condamnat la opt ani închisoare, iar fiul său, Vlad Cosma, a primit cinci ani închisoare cu executare.

 Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii